Hjem Nyheter Verstappen misfornøyd med banen

Verstappen misfornøyd med banen

Foto: Xavier Bonilla - Pool/Getty Images Red Bull Content Pool
Etter to løpshelger der Red Bull og Max Verstappen har sett svært sterke ut, var resultatet av lørdagen på Portimao skuffende for nederlenderen.

Verstappen satte riktignok en runde som ville vært god nok for pole i Q3, men den ble slettet etter at han var utenfor banen i sving 4. Dermed ble det bare tredje beste tid bak de to Mercedes-førerne.

Det ble lagt ny asfalt på Portimao før fjorårets løp, og Verstappen har klaget over at det dårlige grepet ødelegger en ellers fantastisk bane.

LES OGSÅ: Hamilton må utsette feiringen

– Dette har vært en «nesten-helg». Vi sliter med å finne balansen – og jeg har strengt tatt ikke likt en eneste runde denne helgen, på grunn av baneforholdene. Layouten er fantastisk – men grepet er krevende. Jeg vet at det er likt for alle, men jeg liker meg ikke her.

Verstappen sier at han slet med balansen gjennom hele kvalifiseringen, og at de måtte inngå så mange kompromisser at det ble vanskelig å være rask nok.

– Jeg fikk problemer i sving 4 på mitt første forsøk i Q3. Det var en rask runde, men det viste hvor vanskelig det er å finne riktig grep, svingen er flat og helt plutselig slapp det og jeg kom for langt ut. Jeg trodde jeg kunne få til en tilsvarende runde i neste forsøk, og var innenfor en tidel, men i siste sektor mistet jeg alt etter at jeg kom bak en Aston Martin, som senere også hang seg på meg for å få tow.

Ikke overrasket

Nederlenderen sier han ikke var overrasket etter å ha sett tempoet under MotoGP-løpet på Portimao for noen uker siden. Han sier at banen blir dårlig på grunn av mangel på grep.

– Jeg sjekket MotoGP-tidene, og så det samme. Jeg vet at de har en annen type dekk, men generelt er grepet for dårlig.

Verstappen sier at Portimao har vært en av hans topp-tre favorittbaner før det nye banedekket kom på plass før fjorårets løp.

– De har byttet ut asfalten – og nå liker jeg den ikke lenger.

Får støtte

Det kan være lett å avfeie Verstappens kritikk med at han gjorde en feil og er skuffet, men han får støtte av begge Mercedes-førerne som også opplevde problemer under kvalifiseringen.

– Jeg liker banen, det er kult med høydeforskjellene som gir den karakter. Det er mange forskjellige typer svinger, det er alltid bra. Men grepet er utrolig dårlig, og det gjør det vanskeligere og mindre morsomt enn det ville vært med en annen asfalt. Men det er det samme for alle, og vi må gjøre det beste ut av det, sa Bottas som starter på pole.

Også teamkompis Lewis Hamilton stiller spørsmål om hvorfor de velger å legge et slikt banedekke, og peker på at de hadde tilsvarende problemer i Tyrkia.

LES OGSÅ: Tyrkia erstatter Canada

– Jeg skjønner ikke hvorfor de må gjøre det verre, Tyrkia pleide å være en banen med godt grep, men sist vi var der hadde vi ikke noe. Nå ser vi at flere baner bytter asfalt, og det er ikke morsomt å kjøre med så dårlig grep. Det gjør det vanskeligere å ligge tett på bilen foran, så det forplanter seg bakover i feltet. Vi må be om å få det gamle grepet tilbake.

Bottas foreslår at man bruker samme type asfalt som er brukt på Imola, der førerne hadde betydelig bedre grep. Og Verstappen sier at han ikke gleder seg til Tyrkia, som er tilbake på kalenderen som erstatning for et Canada Grand Prix som er avlyst for andre år på rad.

– Jeg orker ikke en gang å tenke på Tyrkia, det kommer antagelig til å bli enda verre, sa Verstappen.