Hjem Nyheter Historisk seier til Dennis i F3

Historisk seier til Dennis i F3

Dennis Hauger ledet dagens F3-løp fra start til mål og viste virkelig klasse i Barcelona. Mange felte nok en liten tåre da den norske nasjonalsangen ble spilt mens Dennis løftet trofeet over hodet.

Det skulle til slutt gå veien for Dennis Hauger etter lørdagens store nedtur i forbindelse sesongåpningen i Formel 3 i Spania. Han åpnet altså med å være raskest på både treningen og kvalifiseringen – som igjen ga pole position til dagens løp, mens gårsdagen bestod først av en hederlig åttendeplass fra 12. startspor før det endte med en kollisjon med Matteo Nannini, null poeng og to straffepoeng på lisensen.

LES OGSÅ: Trøbbel for Tyrkia

Hendelsen lørdag syntes dog å være glemt for Hauger, som fra beste startspor bare stakk fra resten av feltet. Fire biler kom side om side inn i første sving, men til tross for en litt svak start var det Dennis Hauger som kom først ut av svingen, og etter det så han seg aldri tilbake.

Allerede etter to runder var han langt foran denne såkalte DRS-sonen på ett sekund ned til andremann, hvilket ville gjøre det mer eller mindre umulig for konkurrentene å ta igjen Hauger med mindre han selv gjorde noen feil.

Men Hauger var feilfri gjennom hele sitt løp. Han kontrollerte feltet alene i front, var aldri truet og økte distansen ned til duellene om de siste pallplassene jevnt og trutt. På siste runde kunne i ensom majestet kjøre over mållinjen sikk sakk og slippe jubelen løs over sin første seier i FIAs internasjonale Formel 3-mesterskap.

– Jeg bestiller kylling til middag i dag! Winner, winner, chicken dinner, utbrøt en ekstatisk Hauger på vei inn til pallseremonien.

LES OGSÅ: Hamilton: Husker du Ferrari

Med det klatrer Dennis også opp i ledelsen sammenlagt ettersom han også fikk to ekstrapoeng for å sette løpets raskeste poeng. Han leder nå med 34 poeng, to poeng foran lagkamerat Olli Caldwell som vant gårsdagens andre løp.

Saken er levert av Parcferme.no – abonner på Norges beste side om bilsport nå!