Hjem Nyheter Flau Hamilton ødela for seg selv

Flau Hamilton ødela for seg selv

2021 Azerbaijan Grand Prix, Foto: Jiri Krenek
Lewis Hamilton trykket ved et uhell på en knapp som justerte bremsebalansen hans kraftig fremover – det førte trolig til feilen som sendte ham ut av kampen om seieren i Baku.

Mercedes-føreren hadde en svært god restart med bare to runder igjen, og raskest inn mot den første svingen, men låste bremsene og måtte kjøre rett frem og inn i avkjøringsområdet. Det gjorde at Hamilton havnet langt bak, og han endte til slutt på en 15. plass – noe som gjør at Verstappen fortsatt leder førermesterskapet med fire poeng.

LES OGSÅ: Tror punkteringer skyldes vrakrester

Etter løpet kom det frem at Hamilton hadde vært borti en knapp som flytter bremsebalansen fremover. Denne funksjonen brukes under forberedelsesrunder både på trening og i kvalifisering – samt når man kjører bak sikkerhetsbilen – hensikten er å øke dekktemperaturen.

Hamilton sier han ikke var klar over at han hadde vært borti den.
– Det er rett og slett ganske flaut. Vi har jobbet så hardt gjennom helgen for å være tilbake i topp 10, det så veldig bra ut. Jeg gjorde alt jeg kunne, og kjempet hardt i dag.