Hjem Nyheter Mercedes med oppgraderinger

Mercedes med oppgraderinger

Toto Wolff og James Allison er ikke helt enige om Mercedes er helt ferdig med å oppdatere årets bil... Foto: Mercedes / Steve Etherington
Max Verstappen virket suveren i det første av to løp i Østerrike, men James Allison sier at de har oppgraderinger på vei – selv om Toto Wolff sier at hovedfokuset deres allerede er satt på 2022-sesongen.

– Vi har flere ting som vil gjøre bilen vår raskere de neste løpshelgene, la oss håpe det er tilstrekkelig, sier teknisk sjef i Mercedes, James Allison.

Han sier at oppdateringene både vil komme på chassis og knyttet til motoren. Han benekter at dette er en motsetning til Wolffs uttalelse om at Mercedes nå konsentrerer seg om 2022-bilen.

Wolff ble spurt om skifte av fokus betød at Mercedes ikke ville jobber mer med årets bil – og svarte at det var «i grunn det han mente».

Deretter snakket ham mye om den nye filosofien som introduseres som et resultat av endringene i regelverket. Endringene setter begrensninger både på budsjetter, aerodynamisk testing og annet utviklingsarbeid.

LES OGSÅ: Verstappen økte ledelsen

Allison ble intervjuet på podcasten F1 Nation, og forsøkte å dempe inntrykket av at Mercedes har stoppet all utvikling.

– Jeg tror ikke Toto sa akkurat det – det han nok mener er at neste års regelverk vil kreve enorme ressurser og oppmerksomhet. Så selv om mesteparten av fokuset hos fabrikken er rettet mot neste sesong, betyr det ikke at det ikke var arbeid som var igangsatt før dette. Dessuten er det to fabrikker – vi er sikre på at vi fortsatt har mer å gå på når det kommer til motorkraft. Vi har også flere aerodynamiske oppdateringer på gang.

Max Verstappen tok sin tredje seier på fire forsøk, og leder på Lewis Hamilton med 18 poeng før helgens løp.

Forrige sesong vant Mercedes 13 av 17 løp, mens i år har Red Bull allerede vunnet fem av åtte løp.