Hjem Nyheter Forkastet anken fra Aston Martin

Forkastet anken fra Aston Martin

Foto: LAT Images
Det ble med forsøket – Sebastian Vettel og Aston Martin mister andreplassen fra Ungarn etter at anken i dag ble forkastet av FIA.

 Det siste Formel 1-løpet før sommerferien på Hungaroring i Ungarn ble av det ekstraordinære slaget etter at Valtteri Bottas og Lance Stroll bidro til å flere konkurrenter ut av løpet etter krasjen inn i første sving. To av de som tjente mest på dette var Esteban Ocon og Sebastian Vettel som under restarten etter rødflagget stakk fra resten av feltet og sørget for en egen duell om seieren.

Det var franske Ocon som stakk av med triumfen og med det tok sin første Formel 1-seier i karrieren, men det ble også jublet godt i Aston Martin-leiren for Vettels andreplass. Helt fram til den tekniske kontrollen fra FIA.

LES OGSÅ: Atles blogg: Tidenes duell

For i regelverket står det klart og tydelig at enhver bil må kunne avlevere én liter bensinprøve etter at løpet er over. Vettels bil ble målt til å ha kun tre desiliter igjen, hvorpå presendensen ved et så tydelig objektivt brudd på det tekniske regelverket betyr diskvalifikasjon fra løpet.

Aston Martin mente på sin side at det skulle være nok bensin igjen til en prøve etter løpet, basert på egne dataer, og benyttet seg av muligheten for å anke juryavgjørelsen fra FIA. Men nå har forbundet slått fast at teamet ikke hadde noe nyere bevis av betydning å kunne vurdere saken på nytt.

SE OGSÅ: Derfor blir det så dyrt når det smeller

Teamet hadde rett i at en teknisk feil var årsaken til at FIA kunne ta ut mindre bensin enn de selv mente, ettersom de ifølge deres egne målinger viste at det skulle være 1,44 liter igjen. Men til syvende og sist var det ikke fysisk mulig for FIA å ta ut mer enn 0,3 liter, til tross for den tekniske feilen på bilen, hvilket gjør at FIA ikke vil ta Aston Martins anke til følge.

Det betyr at det formelt er klart at Lewis Hamilton klatrer opp, mens Ferrari-fører Carlos Sainz jr. får tredjeplassen.

Denne saken er levert i samarbeid med Parcferme.no