Hjem Nyheter Andretti overtar Sauber?

Andretti overtar Sauber?

Mye tyder på at den tidligere F1-føreren og mester i CART og Indycar, Michael Andretti, er i ferd med å ta over Sauber – teamet vi kjenner som Alfa Romeo.

I følge RaceFans, skal Andretti betale 80 prosent av aksjene til en pris på rundt 350 millioner euro – noe som gir kontroll over både Sauber Motorsport og Sauber Engineering.

LES OGSÅ: Hamilton bytter motor

Andretti eier også IndyCar-teamet som har vunnet Indianapolis 500 tre av fire ganger melom 2014 og 2017, og som nylig hentet Romain Grosjean til å kjøre neste sesong for teamet. Han eier også et Formel E-team og i den nye Extreme E-serien samt team i Indy Lights og Indy Pro 2000.

I dag eies Sauber-teamet av Longbow Finance – et sveitsisk investeringsselskap som i hovedsak eies av svenske Finn Rausing. Etter at avtalen med Alfa Romeo kom på plass har selskapet vokst til over 500 ansatte, og får Valtteri Bottas som en av to førere i 2022-sesongen.

Om teamet skulle bli overtatt av Andretti er det heller ikke usannsynlig at vi vil få en amerikansk fører tilbake i Formel- 1. I så fall kan det være svært gode nyheter for 21 år gamle Colton Herta, som i dag kjører IndyCar for Andretti Autosport. Om dette vil skje allerede fra 2022 er imidlertid usikkert.

Michael Andretti har tidligere bekreftet at han har vært interessert i å ta over Sauber-teamet, men representanter for teamet kan ikke bekrefte at en overtagelse er nærmere.

LES OGSÅ: Vil ikke stoppe Zhou

– Vi lever for racing, i alle former. Skulle det åpne seg en mulighet for å ta Andretti-navnet tilbake til Formel 1, er vi klare, sier en representant for Andretti Autosport.