Hjem Nyheter Mer motortrøbbel for Bottas

Mer motortrøbbel for Bottas

FOTO: Mercedes / Steve Etherington
Mercedes-fører Valtteri Bottas kan trolig ikke lenger bruke den fjerde motoren som han byttet til i Italia.

Bottas måtte ta en solid gridstraff etter å ha tatt i bruk sesongens fjerde motor. Etter å ha benyttet motoren i Italia Grand Prix, ble den overraskende byttet ut allerede i Russland – noe som utløste nok en gridstraff.

Det ble lenge spekulert i at dette motorbyttet ble gjennomført for å hindre Max Verstappen byttet hele sin drivlinje og startet bakerst, men nå tyder mye på at det det faktisk var reelle problemer med den fjerde motoren som utløste byttet for Bottas.

I følge tyske Auto Motor und Sport, så skal Mercedes ha tatt med seg samtlige motorer tilbake til hovedkvarteret i Brixworth for en grundig analyse. Som et resultat av dette ble motoren Bottas tok i bruk på Monza satt til side, etter bare å ha gjennomført ett løp.

Trolig er det selve forbrenningsmotoren som er problemet, samme enhet som Lewis Hamilton også bytter ut denne helgen – og som gir ham 10 plasser straff i morgendagens løp.

LES OGSÅ: Andretti overtar Sauber?

De øvrige komponentene i hybridsystemet ser ut til å fungere som de skal, selv om det naturlig nok krever ekstra arbeid å flytte deler fra en motor til en annen – noe de sjelden velger å gjøre.

LES OGSÅ: Både Hamilton og Sainz bytter motor

– Det er en type jobb som du bare ønsker å gjøre på fabrikken ettersom det er en svært kompleks operasjon. Det er første gang på syv år at vi henter disse komponentene fra en annen motor, sier en Mercedes-mekaniker til AMS.