Hjem Nyheter Stefano Domenicali: Vil gjerne ha 30 løp

Stefano Domenicali: Vil gjerne ha 30 løp

Interessen fra arrangører er større enn noen gang – og Liberty-sjef Stefano Domenicali er ikke fremmed for å øke antallet løp til 30.

Siden Liberty Media overtok sporten i 2017 er det ingen tvil om at Formel 1 har beveget seg i riktig retning de siste årene hva gjelder økende interesse. Sporten overlevde en global pandemi og med hell i uhell, kombinert med Netflix-suksessen «Drive to Survive», har Formel 1 fått en stor økning i seertallene.

Det har i mange år vært spekulasjoner om å arrangere et Formel 1-løp i Las Vegas, og med Miami som nyetablert vertsby har ryktene om et tredje Grand Prix for USA i kasinobyen florert. Skulle ryktene være sanne vil det være aktuelt allerede neste år.

Men Domenicali er tydelig på at det ikke bare er Las Vegas som er aktuelle for Formel 1.

LES OGSÅ: Dennis er klar for å slå tilbake

– Andre byer er også interesserte i sporten. Vi må være balanserte, vi må se hva de andre mulighetene er. Veldig snart skal vi fortelle alle hva vår strategi er for å utvikle det markedet, forteller Formel 1-sjefen i et intervju med Sky Sports.

Domenicali sier også at Afrika er et potensielt marked for sporten å ekspandere. Etter renovasjonen av Kyalami-banen – som ikke har arrangert et F1-løp siden 1993 – har det blitt siktet til at banen kan være en aktuell kandidat.

– På toppen av Amerika, og på toppen av Kina tror jeg det er potensiale for å være i Afrika snart. Det er mye interesse der. Det er også et område som så langt mangler geografisk i vår kalender, sier Domenicali.

Tidligere i fjor gikk det rykter om at et potensielt løp i Sør-Afrika kunne arrangeres med et gateløp, men administrerende direktør av Kyalami, Warren Schekter sier han tror Kyalami er best egnet til å arrangere løp.

Banen har siden renoveringen i 2015 arrangert en rekke prestisjetunge mesterskap. Blant annet har det internasjonale langdistansemesterskapet i GT3, «IGTC», avholdt sitt finaleløp der flere år.

– Vi har allerede vist at vi kan arrangere idrettsarrangementer med stor internasjonal tyngde, som for eksempel verdenscupen i 2010. Et Grand Prix-løp er hva vi trenger for å relansere bildet av Sør-Afrika. Ikke bare sportslig, men fra et turist- og kultursyn. Vi er klare, og neste år vil vi diskutere mulighetene for å bringe Formel 1 tilbake til Sør-Afrika med mål om å gjøre et offisielt comeback i 2023, sa Schekter i et intervju med Formulapassion.it i fjor høst.

LES OGSÅ: Atle Gulbrandsen: For en interesse

Den nåværende Concorde-avtalen i Formel 1 som varer frem til 2025 tillater maksimalt 25 løp under en sesong. Men Domenicali forteller at flere arrangører har utgående kontrakter og vil kanskje ikke lengre være del av F1-kalenderen.

Men Domenicali er optimistisk med tanke på den økende interessen.

– Jeg tror det er potensiale å ha 24 løp. Jeg vil si det er potensiale for å ha 30 løp, med tanke på interessen over hele verden. Det er opp til oss å finne den riktige balansen med tanke på hvilke baner som vil være med i F1 og hva slags historiske verdier vi trenger å se på kalenderen.

Årets Formel 1-kalender er preget av den pågående konflikten i Ukraina og droppet derfor Russland Grand Prix som et svar på invasjonen. Det har enda ikke blitt annonsert om løpet vil bli erstattet i årets sesong men noen spekulerer i om Istanbul vil gjøre enda en retur.

Om et potensielt erstatningsløp vil kunne få langtidskontrakt vil uansett bruddet på kontrakten i Russland åpne for to ledige løpshelger med den nåværende Concorde-avtalen.

Saken er levert sammen med Parcferme.no – støtt norsk motorsportsjournalistikk med å tegne et abonnement her!