Hjem Nyheter Monaco Grand Prix for siste gang?

Monaco Grand Prix for siste gang?

2021 Monaco Grand Prix, Foto: LAT Images
Den økte interessen for F1 på verdensbasis kan gi store endringer i hvor sirkuset skal kjøre de neste årene – først ut på listen over løp som kan forsvinne er Monaco Grand Prix.

F1 er Monaco og Monaco er F1 – sånn har det vært gjennom hele historien til F1. Et løp som matchet imaget til sporten perfekt med de rikeste menneskene, de mest luksuriøse yachtene og de største kjendisene.

Nå ser det imidlertid ut som det legendariske løpet kan være i fare. Løpet har hatt en kontrakt som ble signert for 11 år siden, og har løpt helt siden Bernie Ecclestone var mannen med all makt. Forholdet mellom Ecclestone og fyrstedømmet har vært tett, og har vært den av arrangørene som har betalt minst for rettighetene.

Etter årets løp går imidlertid kontrakten ut, og det skal være stor avstand mellom kravene fra Liberty og det arrangørene i Monaco skal være villig til å betale.

LES OGSÅ: F1 til Las Vegas

Det har vært argumentert fra mange at F1 har vokst ut av Monaco, med svært få muligheter til forbikjøringer og lite spenning. Likevel har løpet overlevd, kanskje litt av gammel vane.

Liberty har nettopp offentliggjort et Las Vegas som sitt tredje løp i USA, og det er ingen tvil om at både Kina og Sør Afrika står på ønskelisten.

Med Miami, Singapore og Abu Dhabi på kalenderen, er det kanskje nok steder for kjendisene å se og bli sett til at F1 klarer seg uten Monaco?