Hjem Nyheter Budsjett-taket økes, og porpoising-regler utsettes

Budsjett-taket økes, og porpoising-regler utsettes

Foto: F1 media

Formel 1-kommisjonen møttes på Red Bull Ring fredag, og kom med noen interessante endringer.

Joakim Stenløs

Flere lag har ment at det vil være umulig å holde seg innenfor budsjett-taket med dagens inflasjon. Nå tas det grep, og budsjettet økes i tråd med inflasjonen med 3,1%. Forslaget ble støttet av F1, FIA og 9 av 10 av lagene. 

Samtidig ble det bestemt, på bakgrunn av tilbakemeldinger fra teamene, at innføringen av porpoising-reglementet drøyes til etter sommerpausen, og dermed til Belgia Grand prix. 

I tillegg ble det avgjort at reguleringene skal endres slik at det vil være mulig å gjennomføre pre-season test utenfor Europa, 4 dager før første løpshelg. Med dagens reguleringer må en test utenfor Europa godkjennes av majoriteten av lagene. Endringen kan stemme bra med enkelte rykter som går om at neste sesong vil rulle i gang med både test og løp i Bahrain. 

LES OGSÅ: Spa og Paul Ricard på vei ut

Motor-reglene fra 2026 ble også diskutert, og kommisjonen bekreftet at reguleringene nå nærmer seg ferdig. Å få de endelige reguleringene kan være viktig for eksempelvis Porsche og Audi som ser ut til  være på vei inn i sirkuset. Mange forventet en annonsering av Red Bull og Porsches fremtidige samarbeid denne helgen på hjemmebane, men foreløpig drøyer den endelige bekreftelsen.