Hjem Nyheter De Vries klar for Mercedes-trening. Se status for alle lagene!

De Vries klar for Mercedes-trening. Se status for alle lagene!

Nyck De Vries (3. fra venstre) kan i Frankrike rulle ut av Mercedes-garasjen. Foro: Jiri Krenek / Mercedes F1

Nyck De Vries skal kjøre den første fri-treningen i Frankrike i Lewis Hamiltons bil. Alle lagene må i år slippe til Rookies i to fredags-treninger, og her får du status hos alle lagene!

Joakim Stenløs 

De Vries har allerede kjørt en fredags-trening i år. Den gang for Williams i Barcelona. Nå skal altså Formel E-mesteren også kjøre trening for Mercedes. Hos Mercedes har førerne selv fått velge hvilken trening de vil stå av, og Hamilton har altså valgt Frankrike. Når George Russell ønsker å hoppe av en trening, og hvem som skal kjøre den treningen, er fortsatt ikke kjent.

De Vries har vunnet både Formel 2 og Formel E, og har tidligere vært aktuell for et Formel 1-sete flere ganger. Per nå virker det dog ikke som at det kommer til å bli noen realitet for Mercedes-reserven. 27-åringen ser ut til å fortsette i Formel E også neste sesong.

Med det fullfører Mercedes halve sin forpliktelse. Denne sesongen må hvert Formel 1-lag slippe til en rookie på to fredags-treninger i løpet av sesongen, en gang i hver bil.

LES OGSÅ: Kan Paul Ricard levere ny spenning?

Her følger status for fredags-førere hos de andre lagene: 

Alfa Romeo

Alfa Romeo er et av de heldigere lagene, ettersom at Guanyu Zhou ble regnet som rookie i sin første trening for sesongen. 

Rookie nummer to kommer ikke overaskende til å være F2-fører Theo Pourchaire, som er junior-fører for teamet. Men team-sjef Frederic Vasseur sliter foreløpig med å finne en løps-helg som passer:

«Du har F2-løpene, vi har noen helger med spint-løp, vi har noen helger med dekk-testing.»

«Og du kan ikke se for deg å gjennomføre Rookie-treningen i Singapore, til og med Suzuka vil være vanskelig, selv om jeg tror at Max (Verstappen) gjorde det for et par år siden. Du har ikke så mange løp igjen før slutten, men vi vil vinne løsningen, ikke vær bekymret – ved reguleringene er det påbudt.»

Red Bull

Jüri Vips kjørte i Perez’ bil i Barcelona, før hans kontrakt som reserve- og test-fører ble terminert. Den rollen er det nå Liam Lawson som har, og sannsynligvis er det også han som kommer til å kjøre den andre treningen, denne gangen i Verstappens bil. 

Jehan Daruvala oppnår også kravene for å kunne kjøre fredags-trening. Det gjør ikke vår egen Dennis Hauger, ettersom at han ikke har kjørt de nødvendige 300 kilometerene i en F1-bil. 

AlphaTauri

Hvem som kommer til å kjøre for AlphaTauri er heller ikke kjent, men Lawson er høy-aktuell også her.

Liam Lawson er høy-aktuell for fredags-trening hos både Red Bull og AlphaTauri. Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

McLaren 

McLaren har ingen junior-førere knyttet til seg, men har derimot førere som har fått teste fjorårets formel 1-bil. IndyCar-førerne Colton Herta og Pato O’Ward har begge allerede testet bilen, i tillegg til at Alex Palou også har en tilsvarende test i horisonten. 

Også Jehan Daruvala, F2-fører og Haugers rival i Prema og Red Bulls junior-avdeling, har testet McLarens 2021-bil. 

Team-sjef Andreas Seidl har tidligere uttalt at de vil vente til alle kandidatene har testet bilen, før de bestemmer seg for hvem som skal kjøre fredags-treninger for teamet.

LES OGSÅ: Herta ferdig-testet – snart må McLaren bestemme seg

Colton Herta. Foto: Mclaren Media

Alpine

For Alpine kommer etter all sannsynlighet deres reserve og regjerende F2-mester Oscar Piastri kjøre. Australieren trenger all den Formel 1-kjøringen han kan få.

Williams

Nyck De Vries kjørte som nevnt trening for laget i Barcelona. Her kan også F2-fører Logan Saregant være aktuell. 

Aston Martin

Aston Martin har ingen dedikerte reserve-førere. Her vil Mercedes fører-stall være et naturlig sted å se til. 

Haas

Hos Haas er deres reserve Pietro Fitipaldi høy-aktuell. Brasilianeren kjørte 2 løp i 2020 etter Romain Grosjeans ulykke, og er med det akkurat innenfor kravet for en rookie. 

Å gi treningstid til noen førere i deres motor-leverandør Ferraris stall kan også være aktuelt.

Ferrari

Ferrari selv har både Mick Schumacher og Antonio Giovinazzi i stallen, men begge er åpenbart ikke et alternativ i denne sammenhengen med sin F1-erfaring. 

Dermed er det Robert Shwartzman som er det mest åpenbare valget for de røde. Callum Illot har et års pause fra akademiet for å kjøre i Indycar, men også han kan være aktuell.