Hjem Nyheter Sainz tauet Leclerc inn til pole på Paul Ricard

Sainz tauet Leclerc inn til pole på Paul Ricard

Foto: Ferrari press

Etter tidvis massiv kritikk mot Ferraris strategiske valg denne sesongen utnyttet de i dag situasjonen ypperlig da Carlos Sainz tauet Charles Leclerc inn til pole position på Paul Ricard.

Tekst: Joakim Stenløs

Carlos Sainz og Kevin Magnussen har byttet en hel haug med motor-komponenter, og må begge uansett starte morgendagens løp fra bakerste rad. Men begge kvalifiserte seg likevel til Q3, og gjorde livet vanskelig for førerne som lå på grensen til å komme videre både i Q1 og Q2.

Se oversikten over antall brukte motor-komponenter nederst i saken!

Og når Sainz uansett skulle starte søndagens løp bakerst, utnyttet Ferrari situasjonen. I begge forsøkene i Q3 brukte Ferrari Sainz foran Charles Leclerc for å ta av noe av lufttrykket på Leclercs bil.

 

Bak Leclerc fulgte Verstappen 3 tideler bak, foran team-kamerat Perez. Mange hadde forhåpninger om at Mercedes kunne blande seg inn i seierskampen denne helgen, men foreløpig ser det ikke ut til at de har farten inne. George Russell rullet inn til fjerdeplass, og Lewis Hamilton til sjetteplass. Mellom de kom Lando Norris inn til femteplass.

Videre fulgte Fernando Alonso og Yuki Tsunoda, foran nevnte Sainz og Magnussen som altså uansett må starte bakerst.

LES OGSÅ: Vanskelig utgangspunkt for Hauger i Formel 2

Tidlig exit for hjemme-heltene

I Q1 fikk Mick Schumacher og hjemme-helt Pierre Gasly tider strøket grunnet track limits, og røk noe overraskende ut allerede i Q1. Track limits er med andre ord som forventet en utfordring også på Paul Ricard, men Schumacher fikk noe mer uvanlig straff for å ha vært utenfor grensene på innsiden av svingen, og ikke for langt ute ved utgangen. Haas får med det et vanskelig utgangspunkt i søndagens løp med både Schumacher og Magnussen langt bak.

Sammen med de måtte også Lance Stroll, Guanyu Zhou og Nicholas Latifi parkere bilen etter Q1. Etter at Gasly røk ut hvilte hjemme-forventningene på Esteban Ocons skuldre, men det ble ikke bedre enn en 12. plass for fransk-mannen. I Q2 ble det også exit for Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel og Alex Albon.

Hele resultatlisten: