Hjem Nyheter Binotto før Ungarn: “Målet er en 1-2”

Binotto før Ungarn: “Målet er en 1-2”

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Nok en gang har Charles Leclerc og Ferrari hatt en tung helg. Nå ser team-sjef Binotto fremover mot nye muligheter i Ungarn allerede denne helgen.

Tekst: Joakim Stenløs 

På Paul Ricard leder Charles Leclerc løpet, og så ut til å komme inn til nok en seier før monegaskeren forsvant ut av banen. Det er tredje gang bare denne sesongen at Leclerc bryter et løp fra ledelse denne sesongen.

Nå ser Binotto fremover, og målet denne helgen er klart: Ferrari skal ta en 1-2 på Hungaroring.

«Igjen har vi idag bevist for førerne våre, vi har en rask bil og en kompetitiv en. Jeg tror vi enkelt nok ser til Ungarn, vi trenger å snu om siden og se til Ungarn og gjøre en 1-2 der, så vi fokuserer enkelt nok på det neste resultatet.»

«Jeg vil si det er stor grunn til hvorfor vi må smile, og være positiv, fordi vårt mål i Ungarn burde ikke bare være å vinne, men en 1-2.»

LES OGSÅ: Verstappen seiret da Leclercs vinnersjanser brast i barrieren

Før helgen virket det som at mesterskaps-kampen var «back on», men Leclerc har nå gjort det vanskelig for seg selv. Luken opp til Verstappen et nå på 63 poeng. 

Se utviklingen blant topp 6 i fører-mesterskapet så langt nederst i saken!

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

LES OGSÅ: Perez skylder på system-feil

Leclerc selv klandrer seg selv: 

«Det var min skyld. Og jeg fortjener ikke å vinne mesterskapet om jeg fortsetter å gjøre sånne feil.»

Leclerc har blitt rammet av både tekniske problemer og av svake strategiske avgjørelser denne sesongen, men dette er heller ikke første gang han taper viktige poeng på fører-feil. På Imola ledet Leclerc løpet før han presset bilen over grensen, og snurret av banen. Leclerc endte det løpet på 6. plass. 

Men Binotto fremhever at det er urettferdig å si at Leclerc er en fører som er spesielt utsatt for feil:

«Han kjørte absolutt på grensen. Det er ting som kan skje når man kjører på grensen.»

«Og jeg er ganske sikker på at han vil lære. Vi har alltid sett at Charles reagerer veldig sterkt og bra når han gjør feil. Og jeg er ga skje sukket på at han vil være tilbake i Ungarn sterkere og sulten.»

Se sendetidene for helgen her!