Hjem Nyheter Giovinazzi klar for to fredags-treninger

Giovinazzi klar for to fredags-treninger

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Antonio Giovinazzi har brukt tiden etter Formel 1-exiten i Formel E uten særlig suksess. Nå er det klart at italieneren returnerer til Formel 1 ved to fredags-treninger denne høsten. 

Tekst: Joakim Stenløs

Det er Haas som mandag bekrefter at tidligere Alfa Romeo-fører Antonio Giovinazzi skal kjøre to fredags-treninger for teamet i løpet av høsten. Først på egen hjemmebane på Monza om tre uker, og deretter på Circuit og the Americas senere på høsten. Kevin Magnussen og Mick Schumacher vil låne bort sitt sete en gang hver. 

Giovinazzi er fortsatt tilknyttet Ferrari, og deler på rollen som reserve-sjåfør sammen med Mick Schumacher. Denne sesongen har italieneren kjørt Formel E, uten at det har blitt noen suksess. Faktisk avsluttet Giovinazzi sesongen som en av tre førere uten et eneste poeng. 

Team-sjef Guenther Steiner er glad for å hjelpe både Giovinazzi og Ferrari: 

«Ferrari ønsket å gi Antonio tid i en nåværende Formel 1-bil under en løps-helg, og vi var naturligvis glade for å hjelpe.»

Ettersom at Giovinazzi på ingen måte er noen rookie regnes naturligvis ikke disse treningene på den statistikken. Teamet må fortsatt gi plass til rookies i to treninger denne sesongen. 

I et Viaplay-intervju fra Juli uttalte Red Bull-nestor Helmut Marko at AlphaTauri mest sannsynlig kom til å gi plass til en rookie denne uken på Spa. Foreløpig er det ikke kjent om dette fortsatt er reelt, og hvem som eventuelt kommer til å få sjansen. 

Vi har tidligere tatt en titt på status for rookie-treninger hos de ulike lagene som fortsatt er aktuell, sett bort fra Oscar Piastri. LES MER HER!