Hjem Nyheter Audi og Sauber på vei mot samarbeid

Audi og Sauber på vei mot samarbeid

Foto: Jiri Krenek

Det er en kjent sak at både Audi og Porsche ønsker seg inn i Formel 1. Nå ser det ut til at Audis vei inn ligger hos Sauber, samtidig som at bekreftelsen på Porsche og Red Bulls forventede samarbeid lar vente på seg. 

Tekst: Joakim Stenløs

Både Audi og Porsche ønsker seg inn fra og med 2026, i tråd med når det nye motor-reglementet skal innføres. Nå melder Autosport at en avtale skal være på plass mellom Audi og Sauber, som i dag kjører under Alfa Romeo-navnet. 

Og det hele kan bli bekreftet så tidlig som denne helgen under Belgias Grand Prix. Audi har i lang tid vært i forhandlinger med ulike team, blant annet McLaren, men ser nå altså ut til å være på vei inn hos Sauber. 

LES OGSÅ: Haugers sesong så langt – hva kunne vært?

På slutten av fjoråret avslo Sauber et bud på opp mot 350 millioner euro fra Andretti, som også ønsker å komme seg inn i Formel 1.  Akkurat hvor stor andel av teamet som nå kjøpes opp av Audi er foreløpig ikke kjent, men det forventes at Finn Rausing blir værende med en mindre andel. I tillegg melder Autosport at Audi betaler mer for enn mindre andel av teamet enn det Andretti var villige til. 

Samtidlig lar enn offentlig bekreftelse på Red Bull og Porsches samarbeid vente på seg. Tidligere har forsinkelsene blitt forklart ved at ikke motor-reglementet var ferdigstilt. Hva som sinker prosessen nå etter at reglementet er offentliggjort er ikke kjent, men det er ikke usannsynlig at både Audi og Porsches Formel 1-fremtid blir bekreftet i løpet av rimelig tid. 

LES OGSÅ: F1 returnerer til Spa i ny drakt