Hjem Nyheter Domenicali: Spa kan beholde plassen i 2023

Domenicali: Spa kan beholde plassen i 2023

Spa er en av banene som er inne i sitt siste kontrakts-år, og som dermed er under press. Nå uttaler Formel 1-sjef Stefano Domenicali at Spa kan bli værende i 2023.

Tekst Joakim Stenløs

Spa er sammen med blant annet Paul Ricard spådd av flere å måtte vike plass når Las Vegas, Qatar, Kina og potensielt Sør-Afrika skal inn på kalenderen. 

Ifølge Autosport skal Spa være en første-reserve, og er avhengig av hva som skjer med de andre banene. Som Formel-1.no tidligere har omtalt kan Sør Afrika slite med å bli klar allerede til 2023. Det samme gjelder for Kina, som fortsatt er rammet av korona-problemer. Dermed kan det være plass til Spa – i alle fall på kort sikt.

«Vi snakker om en forretning hvor investering og det finansielle bidraget er viktig. Men vi har alltid sagt at de tradisjonelle løpene, de løpene vi vet ikke kan generere de samme inntektene som de andre, har full respekt fra oss»

«Med tanke på Belgia, så foregår diskusjonene»

LES OGSÅ: F1 returnerer til Spa i ny drakt

En av de største utfordringene har i lang tid vært trafikk og infrastruktur til og fra banen. Det er et av områdene Domenicali er glad for at det nå tas tak i:

«Med tanke på trafikk-planer så har de presentert veldig interessante forslag.»

Som tidligere omtalt nevner Domenicali også at Frankrike kan returnere til kalenderen etter 2023, om de nå skulle forsvinne. F1-sjefen er også åpen for en retur for Tysklands Grand prix nå som Porsche og Audi er på vei inn, men han er klar på at pakken som presenteres må være solid på alle punkter. 

LES OGSÅ: Formel 1 til Nice?