Hjem Nyheter Hauger rett utenfor topp 10 på Spa

Hauger rett utenfor topp 10 på Spa

Foto: Red Bull Content Pool

Dennis Hauger havnet like utenfor topp 10 i Formel 2-kvalifiseringen fredag ettermiddag. Dermed må Hauger klatre i begge løpene, for å kunne ta poeng. 

Joakim Stenløs 

Treningen tidligere på dagen ble begrenset for Hauger grunnet det som så ut til å være motor-problemer. I ettertid ble det klart at det skal ha dreid seg om bensin-pumpe-problemer. I kvalifiseringen virket heldigvis teamet å ha fått kontroll på problemene. 

Hauger satte en god tid i sitt første stint, og lå tidvis høyt oppe på resultatlisten. Banen ble dog tydelig raskere etterhvert, og det ble klart at mye kom til å bli avgjort mot slutten av kvalifiseringen. 

LES OGSÅ: Haugers sesong så langt – hva kunne vært?

Med 10 minutter igjen gikk Hauger ut med nye myke dekk, og gjennomførte sine to siste forsøk. Hauger forbedret egen tid og lå an til en 9. plass før sitt aller siste forsøk. Dessverre klarte ikke Hauger å forbedre seg på det siste forsøket.

Det gjorde derimot flere av de andre førerne, og Hauger ble skjøvet ned til en sur 11. plass. Dermed starter Hauger fra 11. posisjon i begge helgens løp, ettersom at det er rekkefølgen blant de 10 fremste førerne som snus i sprintløpet.

Bedre gikk det for mesterskaps-leder Felipe Drugovich som tok pole foran Enzo Fitipaldi og Logan Saregant. I morgendagens sprintløp starter Ralph Boschung på pole foran Haugers team-kamerat Jehan Daruvala og Theo Pourchaire.

Hele resultatlisten: