Hjem Nyheter Verstappen overlegen på Spa 

Verstappen overlegen på Spa 

Red Bull-jubel på Spa! Foto: Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen startet fra 14. plass på griden, men var aldri truet i kampen om seieren. Charles Leclerc manglet tempo, og måtte også finne seg i å bli straffet etter løpet.

Tekst: Joakim Stenløs

Verstappen brukte ikke mange rundene på å avansere opp i feltet. Det hele så ut som en lek for nederlenderen. Hans lagkamerat Sergio Perez kom inn til andreplass 17 sekunder bak. Pole-sitter Carlos Sainz tok den siste pall-plassen. Bak Sainz i mål kom Russell inn til fjerdeplass, og briten får med det igjen maks ut av situasjonen med en bil som ikke akkurat dominerer om dagen. 

Langt dårligere gikk det for Lewis Hamilton, som etter en kollisjon med Fernando Alonso måtte kaste inn håndkleet etter den første runden. På den påfølgende runden ble Valtteri Bottas stående stille etter en kollisjon forårsaket av Nicolas Latifi. Denne gangen måtte sikkerhetsbilen komme ut å samle opp feltet. Hamilton møtte i etterkant ikke til den normalt påkrevde medisinske sjekken, noe han også fikk advarsel for.

Mot slutten av løpet valgte Leclerc å pitte til myke dekk fra sin femteplass for å forsøke å sette løpets raskeste runde. Ut fra pit kom han ut bak Alonso med to runder igjen. Leclerc kom seg forbi Alonso på siste runde, men klarte ikke å ta poenget for raskeste runde. Da skulle man kanskje tro at det var verst forsøket og ingen skade skjedd, men etter løpet fikk Leclerc en fem sekunders straff for å ha kjørt for fort i pit lane, og monegaskeren havnet dermed bak Alonso på resultatlista. I etterkant trekker teamsjef Mattia Binotto frem en sensor-feil som en mulig årsak til at Leclerc ikke holdt seg innenfor fartsgrensen.

Bak Leclerc følger Esteban Ocon på 7. plass foran Sebastian Vettel som fikk en opptur på 8. plass. Pierre Gasly måtte starte sitt 100. Grand Prix-løp, men kjørte seg til slutt opp til 9. plass. Alex Albon tok det siste poenget etter å ha vist seg frem på imponerende vis gjennom løpet. Med det tar han sitt første poeng siden Miami Grand Prix. 

For førerne venter det nye sjanser allerede neste helg, og da er det att på til hjemmebane for Verstappen på Zandvoort. 

LES OGSÅ: Spa blir værende, men ekspertene er ikke helt fornøyde!

Hele resultatlisten: