Hjem Nyheter Hauger kvalifiserte til 7. plass

Hauger kvalifiserte til 7. plass

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool //

Dennis Hauger rullet fredag inn til 7. plass i Formel 2-kvalifiseringen på Zandvoort. Samtidig er mesterskaps-kampen i ferd med å bli avgjort.

Tekst: Joakim Stenløs

Kvalifiseringen er avgjørende i enhver Formel 2-helg, men kanskje spesielt på en bane som Zandvoort hvor forbikjøringer kan være en utfordring.

Hauger startet kvalifiseringen med å sette en andre-tid bak Felipe Drugovich, som kort tid senere igjen ble toppet av Jack Doohan. Bak Hauger lå Theo Pourchaire, som kort tid senere havnet i barrieren i sving 3. Franskmannen mister sakte men sikkert grepet om mesterskaps-kampen.

Etter rød-flagget var det klart for nye forsøk. Her klarte ikke Hauger å forbedre sin egen tid, og ble i tillegg passert av Iwasa og Saregant på resultatlisten.

Ved neste anledning var banen tydelig raskere. Hauger satte foreløpig raskest tid av alle i første sektor, men klarte ikke helt å følge opp og kom inn til foreløpig 6. tid.

LES OGSÅ: Piastri-stridens Domino-effekt

Under det som skulle være det siste forsøket snurret Haugers lag-kamerat Jehan Daruvala ut i sving 7, og rød-flagget måtte ut for andre gang med knappe 4 minutter igjen på klokka. Må det tidspunktet hadde Iwasa rukket å sette en bedre tid enn Hauger, og nordmannen lå med det på 7. plass.

Noen førere forsøkte å bedre tiden med 4 minutter igjen på klokka, men Hauger holdt fast på sin 7. plass. Felipe Drugovich tok pole posistion.

Se sendetidene for helgen her!