Hjem Nyheter Oscar Piastri klar for McLaren

Oscar Piastri klar for McLaren

Fredag kom den endelige avgjørelsen fra FIAs Contract Recognition Board: Det er McLaren som har en bindende kontrakt med Oscar Piastri. Dermed må Alpine nå på fører-jakt. 

Tekst: Joakim Stenløs

Hele avgjørelsen fra FIAs Contract Recognition Board lyder som følger:

«En gruppe oppnevnt av Contract Recognition Board holdt et møte 29. august 2022 hvor advokater for Alpine Racing Limited, McLaren Racing Limited og Oscar Piastri ble hørt. Grupen har utstedt en enstemmig beslutning om at den eneste kontrakten som skal anerkjennes av styret er kontrakten mellom McLaren Racing Limited og Mr Piastri datert 4. juli 2022. Mr Piastri har rett til å kjøre for McLaren Racing Limited for sesongene 2023 og 2024. Medlemmene av gruppen besto av Ian Hunter QC som president, prof. Klaus Peter Berger, Matthieu de Boisseson og Stefano Azzali.»

Samtidig annonserer McLaren i egne kanaler at Piastri skal kjøre for de neste sesong. Denne gangen uttaler også Oscar Piastri seg: 

«Jeg er ekstremt spent på å gjøre min F1-debut med et så prestisjefylt team som McLaren, og jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg har fått. Laget har en lang tradisjon for å gi unge talenter en sjanse, og jeg ser frem til å jobbe hardt sammen med Lando for å presse laget mot fronten av griden. Jeg er fokusert på å forberede meg til min F1-debut i 2023 og starte min F1-karriere i papaya.»

Piastri har også uttalt seg i video-form på Twitter, og fra emneknaggen å dømme kan det se ut til at han skal kjøre med nummer 81:

Alpine uttaler at de anser saken som avsluttet fra deres side, og at de vil annonsere sin fører-kabal i rimelig tid. Rapporter fra blant annet The Race tilsier at Pierre Gasly kan havne i setet ved siden av Esteban Ocon. 

LES OGSÅ: Piastri-stridens Domino-effekt