Hjem Nyheter Piastri om konflikten: “forvirrende og opprørende”

Piastri om konflikten: “forvirrende og opprørende”

Oscar Piastri. Foto: Alpine

Oscar Piastri er omsider klar for McLaren, etter uenigheter med Alpine-teamet. Nå avslører Piastri hva som ligger bak avgjørelsen, og hvordan Alpines håndtering av det hele oppleves feilaktig og opprørende. 

Tekst: Joakim Stenløs

Det er i intervju med Formel 1s Lawrence Baretto at Piastri letter på sløret. Først og fremst er australieren glad for at han nå er klar for McLaren:

«Jeg er glad for at jeg endelig ble annonsert som McLaren-fører for neste år og nå ser vi frem mot fremtiden sammen.»

Fortsatt er Piastri reserve hos Alpine, men det er ikke umulig at han vil bli fristilt fra de pliktene innen rimelig tid. Selv er Piastri forberedt på å fortsette det engasjementet om det blir nødvendig: 

«Jeg er fortsatt reserve hos Alpine og jeg fortsetter gjerne de pliktene, men det er en diskusjon vi må ha mellom meg selv og teamet.»

I sin begrunnelse for valget han nå har tatt fremhever Piastri at Alpine ikke kunne gi noen klarhet rundt fremtiden hans i teamet. I tillegg er han ikke imponert over måten Alpine har håndtert det hele:

«Jeg var fri til å velge min egen skjebne – og jeg følte at McLaren var en fantastisk mulighet. De var veldig rett frem og veldig gira og entusiastisk for å ha meg. For å være ærlig, så var det en mangel på klarhet rundt fremtiden min hos Alpine.»

«Min avgjørelse ble tatt i god tid før, noe som gjorde Alpines annonsering enda mer forvirrende og opprørende fordi vi hadde fortalt teamet at jeg ikke kom til å fortsette.»

Team-sjef Otmar Szafnauer har fortalt om at Piastri hadde smilt og sagt takk da han fikk nyheten om Alpine-setet i simulatoren. Piastri selv ser annerledes på situasjonen:

«Det var en bisarr og for å være ærlig opprørende episode.» 

«Det ble gjort offentlig foran noen medlemmer av teamet som var uvitende om situasjonen, og jeg ønsket ikke å skape en scene foran dem. Når vi var privat fortalte jeg Otmar hva vår posisjon var og hva han hadde blitt fortalt flere ganger før det. Det var veldig overraskende for meg å komme med den kunngjøringen.»

LES OGSÅ: Oscar Piastri klar for McLaren

Neste sesong er det Oscar Piastri som tar over Ricciardos sete i McLaren. Foto: McLaren

Nå gleder Piastri seg bare til å komme i gang med McLaren, og å komme opp mot Lando Norris:

«Laget har fantastiske planet pg fremtiden er spennende. Jeg ser også fremover til å jobbe og kjøre ved siden av Lando. Jeg vet det kommer til å bli en utfordring, men jeg føler at McLaren er riktig sted for meg å starte livet i F1. Jeg er super spent på å komme i gang.»

Med Piastri på vei inn betyr det også at hans landsmann Daniel Ricciardo er på vei ut, noe F2-mesteren ikke 

«Daniel er noen jeg har sett på som en fan i over 10 år, siden jeg startet med racing. Jeg har enorm respekt for Daniel. Hans oppnåelser i sporten – løps-seierne og pall-plassene – men også hans personlighet som han tar med til sporten. Jeg synes han er en fantastisk personlighet for sporten.»

Før den endelige avgjørelsen i Piastri-striden kom tok vi en titt på hva det hele kan ha å si for resten av fører-markedet. LES MER HER: “Piastri-stridens domino-effekt”.