Hjem Nyheter Verstappen kjempet seg til pole på hjemmebane

Verstappen kjempet seg til pole på hjemmebane

I fjor ble disse to vant til å stille seg opp side om side på første rad. Søndag vil de gjøre det igjen. Foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen kom seirende ut av en tett kamp med Charles Leclerc, og hjemmefavoritten starter med det morgendagens grand prix fra pole posistion. 

Tekst: Joakim Stenløs

Både Max Verstappen og Charles Leclerc viste rykende tempo i dagens kvalifisering. I første forsøk i Q3 tok Leclerc ledelsen med solide 1.10.456, 59 tusendeler foran Max Verstappen. 

På siste forsøk satte Leclerc raskeste tid i første og tredje sektor, men Verstappen var så mye raskere i sektor to at det var nederlenderen som tok pole med tiden 1.10.342 – 21 tusendeler foran Leclerc. Sainz fulgte på inn til tredjetid, 92 tusendeler bak Verstappen. 

Se Verstappen ta pole nederst i saken!

Like etter snurret Sergio Perez av banen i sving 13, og ingen andre førere kunne med det forbedre egen tid. Dermed ble det fjerdeplass til Lewis Hamilton foran Sergio Perez nede på femteplass. George Russell og Lando Norris fulgte på 6. og 7. plass – Norris hele 11 posisjoner foran lagkamerat Ricciardo.

Schumacher tok en sterk 8. plass foran Yuki Tsunida på 9. plass. Lance Stroll imponerte ved å komme seg til Q3 i en Aston Martin som har fått opp farten, men tekniske problemer forhindret kanadieren å kjøre i Q3. Dermed blir det start fra 10. posisjon i morgendagens Grand Prix. 

LES OGSÅ: Piastri om konflikten: «forvirrende og opprørende»

I Q1 var det Valtteri Bottas, Kevin Magnussen, Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel og Nicolas Latifi som måtte parkere bilen tidlig. Ricciardo som står uten sete neste sesong får et vanskelig utgangspunkt fra 17. posisjon, hele 11. posisjoner bak lagkamerat Lando Norris. Sebastian Vettel lå som sin lagkamerat Stroll an til en god runde, men tyskeren havnet en tur utenfor banen i sving 13 i sitt siste forsøk og ødela med det sine sjanser til å avansere videre. 

I Q2 startet det hele med et rød-flagg grunnet en røyk-granat som ble kastet ut på banen. «Dette er scener vi har snakket om, og som vi ikke ønsker å se» kommenterte Viaplays Atle Gulbrandsen. Før helgen ble det tydeliggjort at denne typen røyk-granater, bluss og lignende ikke er tillatt på arrangementet. Likevel er det observert flere tilfeller av tilskuere som har fått det med inn på tribunen. 

Til slutt var det Pierre Gasly, Esteban Ocon, Fernando Alonso, Guanyu Zhou og Alex Albon som røk ut i Q2. Alpine får med andre ord et overraskende svakt utgangspunkt i morgendagens løp.