Hjem Nyheter Definerende helg i vente for Hauger og co. 

Definerende helg i vente for Hauger og co. 

Dennis Hauger kunne igjen tre opp på pallen på Zandvoort! Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Dennis Hauger går inn i sesongens nest siste løps-helg med ny selvtillit etter en solid helg på Zandvoort. På Monza kan vi også få en avgjørelse i fører-mesterskapet, og mange førere vil snart få egen fremtid avgjort. 

Joakim Stenløs 

Etter en krevende sommer var det en etterlengtet opptur for Hauger med en 3. og 4. plass på Zandvoort. Hovedløpet kunne att på til endt enda bedre, men Hauger kan uansett gå ut fra løps-helgen godt fornøyd. 18 poeng i banken utgjør den nest beste helgen poeng-messing denne sesongen, kun slått av Baku hvor Hauger vant hovedløpet. Det er også kun den andre helgen hvor Hauger tok poeng i begge løpene. Den andre gangen det skjedde var i Monaco.

Hauger vil ønske å levere nok en god helg i Italia for å bygge seg opp til det som vil bli en helt avgjørende sesong neste år. I tillegg kan Hauger også klatre godt oppover lista i årets mesterskapet de to siste helgene. Det er eksempelvis kun 10 poeng opp til team-kamerat Jehan Daruvala på 9. plass. 34 poeng opp til Liam Lawson som per nå er den best plasserte Red Bull-junioren på 6. plass skal godt gjøres, men det vil naturligvis se bedre ut jo nærmere Hauger er hans direkte konkurrenter når sesongen skal telles opp i Abu Dhabi.

Se utviklingen blant Red Bull-juniorene så langt denne sesongen nederst i saken!

Selv om det ikke virker å være noen tvil om at Hauger skal fortsette i Formel 2 neste år vil denne helgen kunne spille inn på hvilket team han skal kjøre for, i hvor stor grad Red Bull vil støtte han, og hvilke sponsorer han vil ha i ryggen. Etter Monza venter en over to måneders pause før sesongavslutningen, og den tiden vil etter alt å dømme brukes til å få i havn avtaler for neste sesong. Nåe sirkuset ankommer Abu Dhabi kan det meste allerede være bestemt for Hauger. 

Nok en fører utestengt

En fører Hauger ikke trenger å bekymre seg for denne helgen er Roy Nissany. Han har nemlig nådd den magiske grensen på 12 straffe-poeng, og må med det stå over helgens løp. Det er tredje gang dette skjer denne sesongen, etter at også Amaury Cordeel og Olli Caldwell har nådd grensen tidligere i år. Det er faktisk første gang at hele tre førere har måttet stå over en løps-helg av den grunn.

Nissany har vært involvert i svært mange kontroversielle situasjoner, blant annet da han kjørte ut Hauger på Silverstone, og mange er nok godt fornøyd med at han ikke vil være en faktor å bekymre seg for akkurat denne helgen.

LES OGSÅ: DIsse rekordene kan stå for fall denne høsten

Brasiliansk jubel?

En fører som ikke trenger å bekymre seg for antall straffepoeng, og som også presterer langt bedre enn nevnte Nissany, er Felipe Drugovich. Faktisk presterer han best av alle, og denne helgen kan han sikre mesterskaps-tittelen i Formel 2. Drugovich leder før helgen med 69 poeng over Theo Pourchaire, etter at franskmannen hadde en tung helg med kun 2 poeng på Zandvoort. Dermed trenger Drugovich kun 9 poeng i løpet av helgen for å sikre tittelen. 

I lag-mesterskapet er det mer spenning, med MP motorsport som leder an med 269 poeng, 14 poeng foran ART Grand Prix. Også Carlin, som ligger på tredjeplass med 249 poeng, kan blande seg inn i striden. Haugers lag Prema har som kjent levert en skuffende sesong, og ligger per nå på 5. plass med 180 poeng. For de vil det mest realistiske være å kjempe om 4. plassen med Hitech, som ligger 10 poeng foran Haugers lag.

Felipe Drugovich kan etter all sannsynlighet sikre Formel 2-tittelen denne helgen. Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency

Hvem skal videre?

Drugovich kan med seier forøvrig ikke fortsette i Formel 2 neste sesong, og han sier selv at han sikter seg inn på en reserve-rolle i Formel 1. Ulike kilder melder om at brasilianeren skal være i samtaler med Aston Martin om rollen som reserve-sjåfør fra og med neste sesong.

Men det er ikke bare Drugovich som kommer til å forlate Formel 2 etter sesongen. Logan Saregant, Theo Pourchaire og Liam Lawson er alle blitt nevnt i sammenheng med ulike Formel 1-seter, og selv om det nok skal litt til for at de skal få den muligheten nå skader det ikke å gjøre et godt inntrykk i siste løps-helg før mange avtaler og kontrakter vil underskrives. Det samme gjelder for førere som Jehan Daruvala, Juri Vips, og Marcus Armstrong som har kjørt flere år i Formel 2, og som neste sesong fort kan være interessante for andre serier rundt om i verden.

LES OGSÅ: Piastri om konflikten: «forvirrende og opprørende»