Hjem Nyheter Porsche/Red Bull-avtalen har brutt sammen

Porsche/Red Bull-avtalen har brutt sammen

Foto: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Lenge har det sett ut som at det kun er formaliteter som gjenstår før Porsche og Red Bull annonserer sitt samarbeid fra og med 2026-sesongen. Nå er det klart at det ikke blir noe av.

Joakim Stenløs

Det er Porsche som fredag bekrefter at samtalene nå har brutt sammen. Problemet skal være at Red Bull i for stor grad ønsker Porsche som en motor-leverandør, mens Porsche på sin siden ønsker å ha mer styring enn som så. Porsche uttaler:

«De to selskapene har nå i fellesskap kommet til den konklusjon at disse samtalene ikke lenger vil bli videreført»

«Forutsetningen var alltid at et partnerskap ville være basert på en lik linje, som ikke bare ville omfatte et motor-partnerskap, men også teamet. Dette kunne ikke oppnås.»

Porsche skal etter rapportene ha ønsket en andel på 50% i teamet, noe som til slutt har ført til sammenbrudd i forhandlingene.

Men dette betyr ikke at Porsche ikke ønsker å komme inn i Formel 1:

“Med de endelige regelendringene forblir racingserien likevel et attraktivt miljø for Porsche, som vil fortsette å bli overvåket.”

Hos Red Bull er det nå mange som tror at Honda kan bli værende. Honda trakk seg i utgangspunktet ut før denne sesongen, men holdt likevel en fot innenfor døra hos Red Bull og skal nå samarbeide med teamet til og med 2025. Hvor Porsche nå vil henvende seg for et samarbeid, og sannsynligvis et oppkjøp av en betydelig andel, er usikkert.

LES OGSÅ: Audi bekrefter Formel 1-inngang fra 2026