Hjem Nyheter Drugovich blir sentral i Aston Martins nye satsing

Drugovich blir sentral i Aston Martins nye satsing

Foto: Aston Martin F1

Felipe Drugpvich ble denne helgen kåret til Formel 2-mester. Nå er det klart at en sentral rolle i Aston Martins nye test-program blir hans neste destinasjon.

Joakim Stenløs

Kontrakten ble signert samme dag som han sikret mesterskapet på Monza, og han skal være en del av Aston Martins nye utviklings-program, og også være en av lagets reserve-førere.

Programmet er utviklet med lagets ingeniører og ledelse, og har som intensjon å fasilitere veien frem til Formel 1 for unge førere. I 2023 skal Drugovich kjøre et omfattende test-program i Aston Martins 2021-bil, samt å være en del av teamet track-side ved utvalgte løps-helger.

– Å bli et medlem av AMF1’s utviklings-program er en fantastisk mulighet for meg – og legger bare på til det som har vært en ekstremt hyggelig og vellykket 2022-sesong. For meg vil 2023 være en lerings-lurve: jeg vil jobbe med F1-teamet, men mitt primære mål er å lære og utvikle meg som fører, uttaler Drugovich i Aston Martins pressemelding.

– Jeg håper at det vil gi meg en mulighet til å kjøre i Formel 1 i fremtiden.

Det er også klart at dette vil innebære kjøring Formel 1-kjøring allerede denne sesongen. Aston Martin uttaler at Drugovich etter planen skal erstatte Stroll i første fri-trening i Abu Dhabi. Han skal også ta del i «Young driver test» på samme bane.

Les mer om hvem som skal kjøre «rookie-treninger» for de ulike lagene i vår stadig oppdaterte oversikt HER!