Hjem Nyheter Neste års Formel 1-kalender er klar

Neste års Formel 1-kalender er klar

Foto: Jiri Krenek

Neste års Formel 1-kalender ble tirsdag offisielt bekreftet av FIA. For første gang skal det kjøres hele 24 Grand Prix-løp, og det er ikke den eneste rekorden neste års sesong vil bryte.

Joakim Stenløs

Se hele kalenderen nederst i saken!

Det hele ruller i gang 5. mars, også i år i Bahrain. Et par uker senere følger Saudi Arabia, før sirkuset vender snuten mot Australia. Kinas Grand Prix returnerer så til kalenderen for første gang siden 2019, før Azerbaijan følger opp tidligere enn vanlig 30. April.

Etter å ha vært innom Miami er det klart for sesongens første av to trippel-headers: Imola, Monaco og Barcelona fra 21. mai til 4. juni. Monaco blir altså værende på kalenderen, og har ifølge rapportene sikret seg en forlengelse til og med 2025. Etter en tur til Canada fullføres sommeren i Europa. Red Bull Ring, Silverstone, Hungaroring og til slutt Spa tar i mot hundretusenvis av fans i Juli, før sirkuset tar sommerpause.

LES OGSÅ: Dennis Hauger om folkefesten: – En unik opplevelse!

Etter sommerpausen fullføres den Europeiske andelen med Zandvoort og Monza, før løpene i Singapore og Japan også i år kjøres i månedsskiftet september/oktober. Mot slutten av sesongen kommer Qatar tilbake på kalenderen, før trippel-header nummer to kommer med Austin, Mexico City og Sao Paulos Grand Prix fra 22. oktober til 5. november. Så følger Las Vegas som kommer inn på kalenderen, og uvanligvis skal kjøres på en lørdag, før det hele som vanlig rundes av i Abu Dhabi påfølgende helg.

Endringer kan dog fortsatt komme på kalenderen, ettersom at situasjonen i Kina fortsatt er usikker. I tillegg har løpet på Spa blitt lagt til samme helg som 24 timers løpet i utgangspunktet skal arrangeres her. Sannsynligvis vil F1 bli værende på denne datoen, men det har ikke kommet noen offisiell bekreftelse på dette i skrivende stund.

I kalenderen som verserte før det kom en bekreftet versjon var Belgias Grand Prix satt opp 21. – 23. juli, og Ungarns Grand Prix satt opp 28. – 30. juli. Disse er dog nå endret, noe som spesielt er frustrerende for fans som har kjøpt billetter til Ungarn, med oppsatt dato 28. – 30. juli.

Aldri før har en Formel 1-sesong hatt så mange løp(24), og selv om det kjøres flere løp i både USA og Italia har sirkuset heller aldri vært innom så mange land tidligere(21).

LES OGSÅ: Om Haugers fremtid: – Ingenting er avklart