Hjem Nyheter F1 Latifi ferdig i Williams – erstatteren lar vente på seg

Latifi ferdig i Williams – erstatteren lar vente på seg

Foto: Williams

Williams annonserer fredag at Nicolas Latifi er ferdig i teamet. Det skjer før det har kommet inn noen erstatter for kanadieren. 

Joakim Stenløs

Latifi er inne i sin tredje sesong i Formel 1, og vil i Abu Dhabi kjøre sitt 61. Grand Prix-løp. Selv ser Latifi tilbake på gode minner med teamet, selv om resultatene ikke ble som ønsket.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke alle i Williams Racing – alle folkene på fabrikken og de jeg jobber med på banen – for de siste tre årene. Min første F1-debut ble utsatt på grunn av pandemien, men vi kom til slutt i gang i Østerrike, og selv om vi ikke har oppnådd resultatene sammen vi håpet vi skulle gjøre, har det fortsatt vært en fantastisk reise. Å få de første poengene i Ungarn i fjor var et øyeblikk jeg aldri vil glemme, og jeg vil gå videre til neste kapittel av min karriere med spesielle minner fra tiden min med dette dedikerte teamet. Jeg vet at ingen av oss vil slutte å anstrenge oss før slutten av sesongen, avslutter 27-åringen. 

LES OGSÅ: Tsunoda forlenger – men hvem skal han kjøre med?

Usikker vei videre

Annonseringen av at Laitfi nå er ferdig kommer før noen erstatter står klar. Hovedkandidaten til å komme inn er mannen som slo Latifi i Formel 2 tilbake i 2019, nemlig Nyck De Vries. Nederlenderen hadde en stormende debut for laget på Monza, og kom inn til poeng på første forsøk.

Men De Vries har gjort sakene sine såpass bra at han også er aktuell for både Alpine og AlphaTauri. Han ble forrige uke observert i Østerrike i samtaler med Red Bull-nestor Helmut Marko, og er en høyaktuell erstatter for Gasly i AlphaTauri om franskmannen skulle gå til Alpine. Han skal også være seriøst vurdert til Alpine-setet.

Det kan med andre ord virke som at Williams må vente og se om de kan få sin ønskede erstatter. Det hintet også teamsjef Jost Capito til allerede etter løpet på Monza:

– Jeg har kjent Nyck en stund, og vi er venner. Han står alltid på listen, men han har også andre forpliktelser, så det er opp til ham. Han har vist hva han kan i Formel 1. Han har ikke overrasket meg. Jeg hadde veldig høye forventninger, og han overgikk dem. Han må se hva fremtiden hans bringer, og derfra går vi videre.

Om det ikke blir De Vries virker Logan Sargeant å være plan B. Amerikaneren er Williams-junior, og har hatt en god debutsesong i Formel 2. Sargeant ligger på tredjeplass før sesongavslutingen i Abu Dhabi, og skal kjøre sin første trening for Williams når sirkuset ankommer USA og Circuit of the Americas i oktober.

Sargeant har dog ikke nok superlisens-poeng for å kunne kjøre Formel 1. Amerikaneren må sikre en topp 5-plassering i Formel 2-mesterskapet for at det skal gå i orden. Per nå ligger han godt an på tredjeplass, men Williams kan komme i en potensiell kinkig situasjon om siste løpshelg i Abu Dhabi går skeis.

LES OGSÅ: Om Haugers fremtid: – Ingenting er avklart