Hjem Nyheter F1 Dobling av antall sprintløp neste sesong

Dobling av antall sprintløp neste sesong

Foto: Andy Hone / LAT Images

Etter en varig usikkerhet runde de finansielle aspektene er det nå avgjort at det neste sesong skal kjøres seks sprintløp. Det er en dobling av de tre sprintløpene som gjennomføres denne sesongen. 

Joakim Stenløs

Også i 2021 ble det kjørt tre sprintløp. Allerede i år ønsket man i utganspunktet å utvide til seks sprintløp, men dette ble stoppet grunnet uenighet blant teamene om kompensasjon for de ekstra kostnadene sprint-formatet potensielt drar med seg.

Allerede i April ble det klart at teamene og Liberty Media var enige om å utvide formatet fra neste sesong, men planene stoppet opp hos FIA fordi de ønsket å undersøke om de styrende organ skulle ha ekstra betalinger inn i forbindelse med utvidelsen. Men nå har altså FIA’s «World Motor Sport Council» godkjent planene. Det ble til slutt ikke noen endring i den finansielle avtalen. 

Formel 1-sjef Stefano Domenicali er fornøyd med utvidelsen:

– Jeg er fornøyd med at vi kan bekrefte at seks sprintløp vil være en del av mesterskapet fra 2023 og videre.

– Sprintløpet gir action gjennom tre dager ved at førerne kjemper for noe helt fra start på fredag frem til hovedløpet på søndag – noe som legger til mer drama og spenning til helgen. Tilbakemeldingene fra fansen, lagene, arrangørene og andre partnere har væt veldig positive og formatet legger til en ny dimensjon til Formel 1, og vi ønsker alle å sørge for at det blir en suksess også i fremtiden, avslutter Domenicali. 

LES OGSÅ: Nordens Formel 1-duo må snu formen

Blandet mottagelse

Hos fansen er det dog mer blandede reaksjoner på utvidelsen. En del liker det nye formatet, men veldig mange ønsker også at det skal være så få sprintløp som mulig. I en undersøkelse på Twitter gjennomført av «WTF1» er det foreløpig en klar overvekt av fans som ikke ønsker flere sprintløp. 

Uansett kommer det altså til å bli kjørt seks sprintløp neste sesong, og nå starter arbeidet med å peke ut hvor disse løpene skal arrangeres. Da det i år var planlagt seks sprintløp var forslaget Bahrain, Imola, Canada, Østerrike, Nederland og Brasil. 

LES OGSÅ: Neste års Formel 1-kalender er klar