Hjem Nyheter Sensasjonell pole til Kevin Magnussen

Sensasjonell pole til Kevin Magnussen

Foto: Carl Bingham / LAT Images.

På det 140. forsøket gikk det veien: Kevin Magnussen starter morgendagens sprintløp fra pole position for aller første gang. 

Joakim Stenløs

I Brasil gjennomføres årers siste sprintløp, noe som innebærer at kvalifiseringen ble kjørt fredag kveld. Dagens resultat setter griden for sprintløpet, og resultatet i sprintløpet setter griden for søndagens Grand Prix-løp.

Kvalifiseringen startet med en fuktig, men opptørkende bane. Alle førerne gikk ut på intermediate-dekk fra starten frem til Pierre Gasly ble den første som tok sjansen på slicksdekkene. Det gikk såpass mye raskere enn alle andre at også de andre lagene måtte gjøre klar slicksdekkene. Banen fortsatte å tørke opp, og det siste forsøket ble til slutt gjeldene. 

Nicolas Latifi toppet på et tidspunkt listene, men det ble til slutt ikke mer enn en 16. plass for kanadieren i hans nest siste Formel 1-kvalifisering. I tillegg til Latifi ble det også stopp i Q1 for Guanyu Zhou, Valtteri Bottas, Yuki Tsunoda og Mick Schumacher. For Schumacher kunne kontrasten til sin egen lagkamerat bokstavelig talt ikke blitt større. 

I Q2 var det til tross for rapporter om mer regnvær rundt om på banen fortsatt mulig å kjøre på slicks, og det var til slutt Alex Albon, Pierre Gasly, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo og Lance Stroll som måtte parkere bilen for dagen. 

– Nå kommer regnet!

I Q3 var det et spørsmål om når regnværet skulle komme. Alle førerne kastet seg ut av garasjene for å rekke å sette en tid før regnværet ankom. Aller fremst sto Kevin Magnussen.

– Nå kommer regnet, nå kommer regnet!, ropte Viaplay-kommentator Hennig Isdal da førerne sto i kø og ventet på å få kjøre ut. 

Dansken var raskest av alle når det gjaldt. Like etterpå dro George Russell av banen, og kvalifiseringen ble rødflagget. Etter rødflagget hadde regnet fortsatt ikke gitt seg, og det ble ikke satt noen flere tider. Dermed ble det altså en sensasjonell pole position til Kevin Magnussen. 

Bak han starter Max Verstappen foran George Russell og Lando Norris. Ferrari og Charles Leclerc var ikke like smarte som Haas da de tok en sjanse og sendte ut Leclerc som den eneste føreren med intermediate-dekk. Det gikk ikke fort nok, og Leclerc havnet sist av de 10 førerne som kjørte i Q3.

Se intervju med Magnussen etter sensasjonen her:

 

Resultater:

 1. Kevin Magnussen
 2. Max Verstappen
 3. George Russell
 4. Lando Norris
 5. Carlos Sainz
 6. Esteban Ocon
 7. Fernando Alonso
 8. Lewis Hamilton
 9. Sergio Perez
 10. Charles Leclerc
 11. Alex Albon
 12. Pierre Gasly
 13. Sebastian Vettel
 14. Daniel Ricciardo
 15. Lance Stroll
 16. Nicolas Latifi
 17. Guanyu Zhou
 18. Valtteri Bottas
 19. Yuki Tsunoda
 20. Mick Schumacher

LES OGSÅ: Hauger etter lagbyttet: – Det har vært litt turbulent