Hjem Nyheter Hauger beholder Red Bull-støtten

Hauger beholder Red Bull-støtten

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Helmut Marko har den siste uken skapt tvil rundt Haugers Red Bull-fremtid, men nå er det klart at Haugers støtte videreføres.

Joakim Stenløs 

Marko uttalte i et intervju med Viaplay for en drøy uke tilbake at Hauger måtte levere «a perfect weekend» for å beholde Red Bull-støtten. Tom Erik Hauger er på plass i Abu Dhabi, og kan etter å ha vært i møter med Marko bekrefte overfor Viaplay at Red Bull-støtten videreføres. 

– Dennis er Red Bull junior neste år, og skal også ha Red Bull-brandet bil, uttaler Hauger til Viaplay.

Han mener at Markos uttalelser kan ha vært ment til å roe ned noe av Formel 1-buzzen rundt Hauger. Helmut Marko mener at Dennis og alle andre skal fokusere på Formel 2, så lenge det er der han kjører. 

– Jeg tror nok det var en kaldbøtte retta ned mot det fokuset som er også. Vi snakka litt om det i dag – han syns det er alt for mye fokus rundt Dennis rundt formel 1. Han kjører formel 2. Han vil at det skal være fokuset også, fortalte Hauger.

Og apropos Formel 1-fokus har teamet fortsatt ikke hørt noe mer konkret om Haugers reserverolle neste sesong, men de vil ha mer dialog med Marko og Red Bull gjennom uken som kommer. Liam Lawson skal defintivt være Red Bulls reserve neste år, men i tre løpshelger kan ikke han være til stede grunnet kjøring i Japan. Det er i disse helgene Hauger skal være aktuell som reserve. I tillegg er Ricciardo på vei inn i teamet som tredjefører. Nøyaktig hvilken rolle Ricciardo vil ha er fortsatt ikke kjent, men han har selv uttalt at han ikke vil være til stede på alle løpshelger gjennom sesongen.

LES OGSÅ: Ricciardo blir tredjefører hos Red Bull

Klar for MP-test

Dennis skal allerede fra 22. til 25 november i aksjon for sitt nye lag under Formel 2s post Season Test. Team Hauger ser frem til å komme i gang. 

– Det blir spennende nå de neste tre dagene i testen med MP, i bilen til Drugovich, i forhold til å kjenne forskjellen, fortalte Hauger om den kommende testen. 

Et problem hos Prema har vært at Hauger ikke har fått gjennomslag for flere av endringene han har ønsket med tanke på oppsett av bilen. Hos MP går dialogen foreløpig bra. 

Vi har hatt lange samtaler med dem i dag, og ut fra det så ser det veldig bra ut ut i fra hva Dennis søker etter i bil og oppsett. Så det blir spennende, det gleder vi oss til, og det blir også en viktig forberedelse til neste år, fortsatte Tom Erik Hauger.  

LES OGSÅ: Disse skal kjøre F1-test i Abu Dhabi