Hjem Nyheter Disse skal kjøre F1-test i Abu Dhabi

Disse skal kjøre F1-test i Abu Dhabi

Nyck De Vries har ikke lange tiden igjen i Mercedes-tøy. Tirsdag er han i gang med testing for sitt nye lag. Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Etter søndagens løp er årets Formel 1-sesong over, men før lagene tar juleferie skal det kjøres test i Abu Dhabi. Det gir blant annet flere av førerne muligheten til å komme i gang med sine nye lag. 

Joakim Stenløs

Testen gjennomføres tirsdag 22. november med to biler fra hvert lag. Testen kjøres fra 06.00 til 15.00 norsk tid. I den ene bilen er laget forpliktet til å sende ut en rookie, mens den andre bilen skal kjøres av faste førere. Den «rutinerte bilen» har som oppdrag å teste neste års Pirelli-dekk. Alle lagene har ikke bekreftet sitt fulle oppsett, men her er det vi vet så langt: 

McLaren: Piastri og Norris

McLaren har fått frigjort Oscar Piastri fra Alpine. Australieren har allerede kjørt test med fjorårets McLaren-bil, og er dermed klar for å nå komme i gang med sitt nye lag. Piastri kjører som rookie, mens Norris tar seg av dekktestingen.

Mercedes: Vesti og ???

Mercedes har bekreftet at deres danske junior Frederik Vesti skal delta på testen som deres rookie. Det er ikke bekreftet hvem som skal kjøre den andre bilen.

Red Bull: Lawson og ???

Hos Red Bull er det ikke uventet Liam Lawson som kjører som rookie. Max Verstappen og Sergip Perez deltagelse har ikke blitt bekreftet.

LES OGSÅ: Ricciardo blir tredjefører hos Red Bull

AlphaTauri: De Vries og Tsunoda

AlphaTauri har bekreftet at Nyck De Vries skal delta på testen for sitt nye lag. Nederlenderen oppfyller også lagets rookie-forpliktelse. Yuki Tsunoda tar seg av dekktestingen.

Alpine: Doohan og Gasly

Alpine har bekreftet at Pierre Gasly skal kjøre sine første runder for laget. Jack Doohan hopper inn i den andre bilen som rookie.

Ferrari: Shwartzman og Sainz/Leclerc

Ferrari har bekreftet at Robert Shwartzman skal kjøre som deres rookie. I tillegg skal både Carlos Sainz og Charles Leclerc delta på dekktesten.

Aston Martin: Drugovich og Alonso/Stroll

For Aston Martin skal Felipe Drugovich kjøre som lagets rookie. I tillegg får Alonso sine første runder i Sebastian Vettels bil på morgenen, før Lance Stroll tar over på ettermiddagen.

LES OGSÅ: Drugovich blir sentral i Aston Martins nye satsing

Alfa Romeo: Pourchaire og Bottas

Valtteri Bottas tar seg av dekktestingen, mens Theo Pourchaire kjører som rookie.

Haas: Fitipaldi og Hulkenberg

Hos Haas er det bekreftet at Pietro Fitipaldi skal kjøre som lagets rookie. I tillegg får Nico Hulkenberg sin debut for Haas i den andre bilen.

Williams: Sargeant og Albon

Logan Sargeant, som i helgen sikret superlisensen han trenger for å kjøre Formel 1 neste sesong,  skal kjøre som lagets rookie. Alex Albon kjører den andre bilen.

LES OGSÅ: F2-kalender 2023: kun en ukjent bane for Hauger