Hjem Nyheter Vettel takket av med en oppfordring

Vettel takket av med en oppfordring

Foto: Aston Martin

Max Verstappen vant sitt femtende løp denne sesongen, men like bra gikk det ikke for Red Bull i kampen om andreplassen. Samtidig takket Sebastian Vettel av med en oppfordring til de andre førerne. 

Joakim Stenløs

Max Verstappen startet som nummer en og var aldri utfordret i kampen om seieren. I kampen om andreplassen i både løpet og i førermesterskapet ble det derimot mer spennende. 

Der Leclerc kun gikk for et pitstopp gikk Perez for to, og med 12 runder nyere dekk var meksikaneren på jakt etter Leclerc. Spenningen levde helt til siste runde, men Perez kom inn i mål 1,3 sekunder bak Leclerc, og måtte dermed gi tapt i kampen om andreplassen. 

– Jeg håper at vi neste år kan ta et steg frem og kjempe om mesterskapet, fortalte Leclerc etter å ha kapret andreplassen i årers mesterskap.

Lewis Hamilton lå lenge an til å bli nummer fire, men grunnet tekniske problemer ble briten tvunget til å parkere sin Mercedes W13 for siste gang tidligere enn planlagt. Dermed ble det fjerdeplass til Carlos Sainz foran George Russell som ble nummer fem.

LES OGSÅ: Disse skal kjøre F1-test i Abu Dhabi

– Vi har makten til å inspirere dere

Litt lenger bak kom Daniel Ricciardo, som kan ha kjørt sitt siste Formel 1-løp, inn som nummer ni. Sebastian Vettel, som definitivt har kjørt sitt siste Formel 1-løp, tok den siste poengplassen. 

Vettel, som de siste årene har ropt høyt for flere saker inne blant annet klima og likestilling, avslutter med en håpefull oppfordring om at noen av de andre førerne kan videreføre noe av arbeidet han har startet.

– De siste to årene har vært skuffende fra et sportslig perspektiv, men veldig nyttig og viktig for meg i livet ellers. Mye har skjedd. Det er et stort privilegium å være i den posisjonen vi er i, og jeg tror at det kommer med et ansvar. Så jeg håper å gi videre litt av det til noen av de andre førerne til å fortsette noe av det bra arbeidet. Vi har makten til å inspirere dere, med det vi gjør og det vi sier. Det er langt større og viktigere ting enn å kjøre i sirkler, men det er det vi elsker å gjøre, og om vi gjennom det kan transportere noen av de virkelig viktige verdiene er det stort, og for meg har de to siste årene har vært fantastisk for det, fortalte Vettel i intervjuet etter løpet. 

Se hele intervjuet her:

LES OGSÅ: Ricciardo blir tredjefører hos Red Bull