Hjem Nyheter Leclerc klar for å utfordre Verstappen og Hamilton

Leclerc klar for å utfordre Verstappen og Hamilton

Ferrari-fører Charles Leclerc sier han er klar til å ta opp kampen med Max Verstappen og Lewis Hamilton om førermesterskapet i 2023.

Monegaskeren så ut til å være en seriøs utfordrer i kampen om tittelen 2022, da han vant to av tre løp i åpningen. Både han og Ferrari måtte imidlertid se at strategi, førerfeil og driftssikkerhet bidro til at de ble solid slått av Verstappen.

Til tross for feilene som ble gjort i 2022, mener Leclerc at han likevel kan ta med seg mye positivt som han kan ta med seg inn i årets sesong.

– Det å være med å kjempe om seieren gjør noe med hvordan du håndterer disse situasjonene neste gang. Når gjelder så må jeg bare gjøre nøyaktig samme jobb som jeg gjorde i fjor, nemlig å forsøke optimalisere alt jeg gjør i bilen – og gjøre alt bedre, sa Leclerc.

LES OGSÅ: Folket ikke enig i rangeringen av Hauger

Også teamkompis Carlos Sainz Jr. hadde en vanskelig 2022-sesong, og har beskrevet den første delen som «et mareritt».

2022-utfordreren Ferrari F1-75 viste seg å være den raskeste bilen i begynnelsen av sesongen, samtidig som Red Bull slet med sin driftssikkerhet, og Mercedes med aerodynamikken. Sainz, hadde imidlertid problemer, noe som førte til at han måtte bryte både i Australia og på Imola. Han fikk imidlertid seieren sin på Silverstone, og i likhet med Leclerc sier han han at han tar med seg mye positivt inn i årets sesong.

Sainz endte sesongen 62 poeng bak teamkompisen, og brøt hele 6 løp i 2022-sesongen.

– Det var opplagt en vanskelig start på sesongen, og vi klarte ikke å utnytte den perioden da bilen var på sitt sterkeste. Andre del av sesongen var bedre for meg, men som team må vi forbedre oss kraftig, både på og utenfor banen, sa Sainz.