Hjem Nyheter McNish om Hauger: Ikke negativt å ha et vanskelig førsteår

McNish om Hauger: Ikke negativt å ha et vanskelig førsteår

Hovedfoto: Dutch Photo Agency / Ramme: Joakim Stenløs.

Allan McNish, som i dag er direktør for motorsport-koordinering i Audi, mener at fjorårets krevende sesong faktisk kan ha vært bra for Dennis Haugers karriere.

Joakim Stenløs

McNish kjørte en sesong i Formel 1 i 2002, i tillegg til at han blant annet har vunnet Le Mans tre ganger. Han var også teamsjef for Audis Formel E-lag i fire sesonger frem til satsningen ble avsluttet etter 2021-sesongen.

Skotten har fulgt med på vårt store formelhåp, og han forteller i et eksklusivt intervju med Formel-1.no at han ikke ser det som noe problem at Haugers første sesong ble mer krevende enn håpet. 

– Jeg så han mye forrige sesong, innleder McNish.

– Veien er ikke alltid flat. Noen ganger er det humper i veien. Og for en førers karriere er en dårlig sesong faktisk bra, fortsetter skotten til Formel-1.no.

Den tidligere Toyota-føreren fremhever, basert på Haugers historikk, at å ha et utfordrende førsteår ikke trenger å ha betydning for den videre karrieren ettersom at nordmannen har vist at han kan slå tilbake påfølgende år.

– For meg, jeg ser det ikke som noe negativt å ha et vanskelig førsteår så lenge du kan gjøre det om til et veldig suksessfylt andreår, slår han fast. 

– Han er kapabel til å vinne i sitt andre år. Så han lærer og viser det i praksis, og du trenger alltid en balanse av førere i et lag. Du kan ikke ha to av de samme typene, du trenger balansen, fortsetter McNish. 

LES OGSÅ: McNish om hvorfor Audi nå går inn i Formel 1

Krever fult fokus

Denne sesongen skal Hauger kjøre for MP Motorsport som går inn i sesongen som regjerende mestere i både fører- og lagmesterskapet. Det var også den første sesongen MP var i nærheten av å oppnå så gode resultater, og McNish advarer mot den krevende oppgaven Haugers nye lag nå møter. 

Foto: Dutch Photo Agency.

– Faren min sa alltid noe til meg, han sa mange ting til meg men det er noen få ting jeg husker, en av dem var at det er lett å komme til toppen, men det er vanskelig å bli værende der. Alle vil slå deg, og da er du målet og den som flyr høyt. Når du jobber dobbelt så hardt for å komme dit, så jobber alle tre ganger så hardt for å slå deg, sier han. 

McNish påpeker også at det vil kreve fult fokus fra Hauger selv om utgangspunktet han nå har skal kulminere i en suksessfull karriere. 

– Det går fra en hobby, til en karriere, til et liv. Det er ingen dager av, ingen tid av, det er bare et liv. Om du investerer det, og du har ferdighetene og besluttsomheten, så kan du ha en suksessfull karrieren, forteller McNish til Formel-1.no. 

LES OGSÅ: Haugers sjef vil gå i angrep