Hjem Nyheter Mercedes leter etter svar

Mercedes leter etter svar

Foto: Mercedes / LAT Images
Etter å ha vært godt fornøyd med den første testdagen i Bahrain, innrømmer Mercedes at de har satt i gang undersøkelser etter at farten manglet på dag to.

Tekst: Stein Pettersen

Det var positivitet hos Mercedes etter at de startet testingen på torsdag med en bil som virket langt mer harmonisk enn det W13 var året før.

Andrew Shovlin sier at W14 fremstår som roligere og mye mer stabil, men dag mistet de den siste timen av testingen etter at George Russell fikk hydraulikkproblemer  på slutten av dag to.

LES OGSÅ: Zhou raskest da Mercedes fikk problemer

Det er imidlertid ikke de tekniske problemene som bekymret mest etter den andre dagen. Til tross for at det ble begrenset kjøring for Russell, hadde Lewis Hamilton lagt ned imponerende 72 runder i formiddagsøkta.

– Det at vi fikk en stopp med tekniske problemer er selvsagt aldri bra, men utfordringene vi har hatt med balansen i bilen er mer til bekymring, sa Shovlin.

Han sier at teamet trenger å forstå hvorfor de hadde så store utfordringer i dag, etter at den første dagen var temmelig enkel.

– Vi kommer til å jobbe utover natten, og vi er sikre på at vi vet mer når vi starter testingen i morgen. Det blir interessant å se om vi klarer å forstå hvorfor vi mistet ytelser, og forsøke å ta igjen den tapte tiden på banen.

LES OGSÅ: Slik sendes testingen

George Russell sier at teamet oppdaget noen interessante ting gjennom dagen, men at det er mer å gå på.

– Vi har ikke løst ut hele potensialet i W14 enda, og alle jobber knallhardt nå for å få maksimalt ut av testdagen i morgen, sier Russell.

På spørsmål om han tror at de har en bil som kan være med å kjempe om mesterskapet denne sesongen, sier Russell at han er sikker på at de vil få en bil som vil være i stand til å være i kampen.

– Jeg tror nok ikke vi er helt der allerede neste helg her i Bahrain, det er nok litt i tøffeste laget. Red Bull ser ut som de har en bil ser veldig bra ut, og det samme gjelder selvsagt også for Max.