Hjem Nyheter Setter Lawson og Hadjar fremst i F1-køen: – Ikke overrasket

Setter Lawson og Hadjar fremst i F1-køen: – Ikke overrasket

Franz Tost. Foto: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool.
To av konkurrentene til Dennis Hauger om en F1-plass kan se ut til å ha et lite forsprang på nordmannen allerede før F2-sesongen starter førstkommende helg. 

Stein Pettersen og Joakim Stenløs

I følge AlphaTauri-sjef Franz Tosts uttalelser til racefans.net ligger Hauger foreløpig bak både Liam Lawson og Isack Hadjar i kampen om en Formel 1-trening.

– For øyeblikket Liam og Hadjar, begge to, svarte Tost om hvilke førere de vil kalle opp for å gjennomføre rookie-treninger.

Liam Lawson har etter to år i Formel 2 tatt turen til Japan og Super Formula. Lawson kjørte treninger for AlphaTauri i fjor og han er i år Red Bull og AlphaTauris foretrukne reserve. Likevel slår Tost fast at han må vinne Super Formula denne sesongen for å kunne ta steget opp til Formel 1.

– Det er viktig. Han må vise oss at han kan gjøre det. Da han testet for oss gjorde han en relativt god jobb – vi må gi ham tid, vi må forberede ham, og så får vi se, sa Tost.

Isack Hadjar kjører på sin side i år sin første sesong i Formel 2 etter at han i fjor ble nummer fire i sin første Formel 3-sesong. Hadjar har som Hauger aldri kjørt en Formel 1-bil tidligere.

LES OGSÅ: Smutthull kan påvirke Haugers treningssjanser

– Ikke overrasket

Det er dog grunn til å tro at både Franz Tost og vi andre gjør det lurest i å vente til sesongen har kommet i gang. Historien har også vist at Red Bull har det med å legge press på førerne sine, slik som blant annet Red Bulls mektige rådgiver Helmut Marko har gjort tidligere. Tendensen overrasker ikke Viaplay-ekspert Atle Gulbrandsen.

– Jeg er ikke overrasket over at Red Bull sender ut forskjellige signaler i media, kanskje er det for å sette press på juniorførerene sine, sier Gulbransen som selv var til stede under Formel 2s pre season-test tidligere i vinter. 

Atle Gulbrandsen i aksjon under Autosport-messen i Birmingham tidligere i vinter. Foto: Joakim Stenløs.

Og forskjellige signaler er en god beskrivelse. Hauger er nemlig ikke helt ute av Tosts bevissthet, som på spørsmål om det ville bli aktuelt for teamet å bruke Daniel Ricciardo som reserve svarte følgende:

– Teoretisk sett ja. I praksis håper jeg ikke det fordi det er unge førere som Liam Lawson, som Hauger, sa Tost til blant andre Planetf1.com.

LES OGSÅ: Avkrefter AlphaTauri-salg