Hjem Nyheter F1 Mercedes vurderer å endre retning: – Må sette ned foten

Mercedes vurderer å endre retning: – Må sette ned foten

Foto: Jiri Krenek / Mercedes F1.

Allerede før sesongens første løp kom i gang innså Toto Wolff og Mercedes at de ikke burde videreført det nåværende konseptet på bilen. Spørsmålet er om det nå allerede er for sent å ta igjen teamene som ligger foran i løypa. 

Joakim Stenløs

Mercedes har siden de nye reguleringene kom på plass før fjorårssesongen gått for et konsept på bilen som blant annet innebærer langt smalere sidepods enn alle de andre teamene.

I Bahrain Grand Prix var både Red Bull, Ferrari og Aston Martin (som til og med kjører med en kundemotor fra nettopp Mercedes) tydelig raskere enn «the silwer arrows». Omsider kan det nå gå mot at Mercedes går fort fra det nåværende konseptet i håp om å tette gapet til konkurrentene. 

– Det blir vanskelig å ta igjen forspranget. Derfor må vi ta de riktige beslutningene nå for å sette seilene i riktig retning, sa teamsjef Toto Wolff til blant annet Autosport. 

LES OGSÅ – McLarens marerittstart: – Blytungt

– Kan ende med katastrofe

Fjorårets ene seier i Brasil kan etter rapportene ha vært ødeleggende for teamet. Det skal nemlig ha ført til at ingeniørene fikk tro på konseptet, og at de ønsket å prøve litt til. Derfor gikk man heller ikke over til et nytt konsept før sesongstart. Viaplay-ekspert mener at Toto Wolff burde satt ned foten tidligere. 

– Det er litt sånn at de som har bygd den bilen har hatt tro på det konseptet hele tiden, og de tenker at det konseptet vil fungere. Også er man også litt stolt som ingeniør, man vil jo gjerne at sitt konsept skal være det vinnende. Men så ser man at Red Bull bare tar flere og flere steg, og drar ifra. Så til slutt må man bare sette ned foten som teamsjef, sa Viaplay-ekspert Thomas Schie i forkant av søndagens Bahrain Grand Prix. 

Atle Gulbrandsenn er ikke mindre kritisk enn sin kollega. Han tror dette kan ende i katastrofe for Mercedes. 

– Dette er jo helt tragisk. Da må de begynne på nytt da, med blanke ark. Jeg liker ikke å bruke ordet katastrofe i idrett, men dette kan jo ende med det for Mercedes, sier Viaplays Atle Gulbrandsenn. 

LES OGSÅ: Hauger ser fremover mot neste løpshelg