Hjem Nyheter James Allison på vei tilbake til Mercedes?

James Allison på vei tilbake til Mercedes?

Toto Wolff sammen med James Allison Foto: Mercedes / Steve Etherington
Rykter sier at Mercedes er i fred med å hente tilbake sin tidligere tekniske sjef, James Allison.

Etter en femte og syvende plass i årets åpningsløp koker det naturlig nok godt hos Mercedes-teamet. Selv har de heller ikke holdt igjen på selvkritikken mot eget arbeid, og både Toto Wolff og begge førerne har nærmest avskrevet teamet fra å være med å kjempe i toppen av årets mesterskap.

Presset mot teamets tekniske direktør Mike Elliott har vært knallhard, 48-åringen var ansvarlig for både årets og fjorårets Mercedes.

LES OGSÅ: Hauger om teamkompis Drauvala

Allison jobbet for Mercedes fra 2017 til 2021 – og bidro til både fører- og konstruktørmesterskap i denne perioden. Han forlot teamet og jobber nå som Chief Technical Officer hos INEOS Britannia som deltar i America’s Cup Challenge. Sponsor INEOS er jo også på eiersiden i Mercedes-teamet, så overgangen er kanskje ikke så vanskelig som den ville vært ellers…

Mercedes føler seg, om mulig, enda sikrere på at det ikke er motoren som er problemet, den sitter jo som kjent også bak i Aston Martin som tok tredjeplassen med Ferando Alonso bak rattet.

– Tatt i betraktning at vi har samme girkasse, motor og bakhjulsoppheng – samtidig som vi bruker den samme vindtunnelen, så må vi bare innrømme at de har gjort en bedre jobb enn oss, sa teamsjef for Mercedes, Toto Wolff etter helgen i Bahrain.

Spørsmålet er om James Allison er svaret på problemene.