Hjem Nyheter Wolff ser frem mot å gjøre endringer på Mercedes-bilen

Wolff ser frem mot å gjøre endringer på Mercedes-bilen

Foto: Sebastian Kawka/Mercedes F1,

Toto Wolff ser ikke ut til å få mye å juble for denne helgen i Saudi-Arabia. Nå ser hen frem mot å gjøre endringer på bilen.

Joakim Stenløs

Mercedes har vært på bakfoten helt siden de nye reguleringene ble innført forrige sesong, og de har heller ikke sett ut til å være i nærheten av å kjempe om seier så langt denne sesongen. Mercedes-sjef Toto Wolff lover nå endringer på bilen utover våren. 

– Jeg tror at bilen vil se veldig annerledes ut om fem, seks eller syv løp basert på avgjørelsene vi har tatt og utviklingsretningen vi har begitt oss ut på, fortalte Wolff til Sky Sports. 

På forhånd hadde nok de fleste forventet at Red Bull ville være bedre enn Mercedes fra start. At også Aston Martin, som kjører med blant annet en kundemotor fra nettopp Mercedes, skulle være raskere har derimot kommet som en overraskelse på de fleste. 

Mercedes-sjefen mener det kan hjelpe teamet, ettersom at de dermed kan forsikre seg om det også er mange områder på bilen som fungerer som det skal. 

– De har hele bakenden fra bilen vår, fjæringen, motorene, girkassen.. så vi vet at det er områder som er veldig bra, som vi ikke må stille for mange spørsmål ved, sier Wolff. 

Men det er andre områder hvor bilene er fundamentalt forskjellige der vi må sette fokus. Det er mye å lære, fortsetter han.

Wolff har også vært ærlig om at Hamilton på sikt kan måtte se seg om etter et nytt lag om ikke Mercedes finner ut av problemene. Han tror dog ikke at det er en problemstilling per nå. 

– Hvis Lewis ønsker å vinne et nytt mesterskap. Og hvis vi ikke kan vise at vi er i stand til å gi ham en bil i løpet av de neste par årene, må han lete overalt. Jeg tror ikke han gjør det på dette stadiet, men jeg vil ikke ha noen klager hvis det skjer om et år eller to, slår han fast ifølge The Guardian.

LES OGSÅ: Hamilton skiller lag med Angela Cullen