Baku pleier å by på spennende racing. (Foto: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool)

Alle teamene er nå enig om et nytt format for Sprint-løpene allerede fra løpet i Baku.

Det betyr at sprintløpet på lørdag blir stående som et selvstendig løp, med egen kvalifisering.

Dette betyr at vi bare får en fritrening på fredag etterfulgt av en kvalifisering som bestemmer rekkefølgen for søndagens løp. Dermed vil lørdag utelukkende handle om sprinten, med en kvalifisering som vil følge samme format som på fredag med den vanlige prosedyren med Q1/Q2/Q3, men kortet ned på tid. Dette vil sette rekkefølgen for sprinten som går senere på dagen.

LES OGSÅ: Australia tar kvelden

Målet med endringen er å tillate både førere og team å være mer aggressive – ettersom sprintløpet ikke lenger får noen innvirkning på hovedløpet på søndag.

Teamsjef i Ferrari, Fred Vasseur, sier til Racer.com at det er sjelden alle teamene er enige om en endring.
– For en gangs skyld var alle teamene enig, det skjer ikke hver dag. Jeg liker dette formatet, trening 2 er vanligvis helt bortkastet, både for oss, for tilskuerne og sikkert for dere i media. Ikke vet dere hvor mye bensin vi kjører med, eller hva slags innstillinger det er på motorene.

Han sier at det er svært sjelden at fotballfans ser treningen på onsdag, selv om de trener på samme bane som de skal spille på.

Endringene må vedtas av World Motor Sport Council og gjennom en avstemning i Formula 1 Commission 25 april, bare tre dager før løpshelgen i Baku.