Hjem Nyheter AlphaTauri henter ny sjef fra Ferrari

AlphaTauri henter ny sjef fra Ferrari

Franz Tost. Foto: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool.
Franz Tost forlater jobben som teamsjef i AlphaTauri ved utgangen av 2023, og erstattes av sportssjef i Ferrari, Laurent Mekies.

Ryktene om at Mekies ønsker å forlate Ferrari har svirret lenge , spesielt etter at flere høyt profilerte ansatte i teamet har forlatt teamene de siste månedene.

Ferrari har ikke klart å møte forventningene, og de har ikke tatt noen pallplasser i de tre første løpene.

LES OGSÅ: Slik blir det nye sprintformatet

Tost har vært en fast del av Red Bulls andre team, Toro Rosso, siden oppstarten i 2006. Han har vært med på teamets to seire og overgangen fra Toro Rosso til AlphaTauri-navnet i 2020, men vil trekke seg tilbake ved slutten av denne sesongen som en del av en omstrukturering for å sikre langsiktig stabilitet og kontinuitet. Av dagens teamsjefer er det bare Christian Horner som har vært i stillingen lenger enn Tost.

Omstruktureringen inkluderer ansettelsen av Peter Bayer som kommer fra FIA til jobben som administrerende direktør senere i år. Bayer vil ha ansvaret for den strategiske retningen til laget ved hovedkvarteret i Faenza og på avdelingen i Storbritannia.

Mekies vil være ansvarlig for den daglige driften av laget, inkludert teknisk, produksjon, støttefunksjoner og løpsoperasjoner.

Mekies har også tidligere jobbet for FIA og har hatt en periode hos AlphaTauri da det var kjent som Toro Rosso.

Selv om Tost vil bli erstattet av Mekies, vil han være en del av  teamet også i 2024, men i en rådgivende rolle.

I pressemeldingen hylles Tosts lederskap i AlphaTauri av Mekies, som også sier at han gleder seg til å returnere til teamet der han tilbrakte en stor del av sin tidlige karrière.