Hjem Nyheter Miami GP: Verstappen rekordrask i trening to

Miami GP: Verstappen rekordrask i trening to

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool.

Max Verstappen slo fjorårets poletid i fredagens andre trening, og viste med det hvor mye raskere det går rundt Hard Rock Stadium denne sesongen.

Joakim Stenløs – levert i samarbeid med parcferme.no

Store deler av helgens andre trening gikk med til løpssimuleringer, men når førerne ved noen anledninger ga full gass med de mykeste dekkene viste de at banen som denne sesongen har fått et nytt asfaltdekke nå er betydelig raskere enn det som var tilfelle i fjor.

Raskest av alle var Max Verstappen med tiden 1:27,930 drøye fire tideler foran Ferraris Carlos Sainz. Charles Leclerc ble nummer tre nesten et halvt sekund bak VM-lederen. Leclerc avsluttet forøvrig treningen i barrieren da han låste hjulene og forsvant rett frem i sving syv med ti minutter igjen på klokka.

Verstappens bestetid var betydelig raskere enn Charles Leclercs poletid fra i fjor selv om to av de tre DRS-sonene har blitt kortet ned. Etter at man kom ned på 1.27-tider allerede på den andre treningen spekulerer Viaplay-kommentator Henning Isdal i om polesitteren kan komme helt ned på 1.26 i morgendagens kvalifisering.

– Kan vi komme ned på 26-tallet? Det forteller litt om at denne nye asfalten gir mye bedre grep enn i fjor, sa Viaplay-kommentator Hennig Isdal.

Kollega Atle Gulbrandsen øyner optimisme etter at flere løp så langt denne sesongen har vært preget av at førerne har kjørt økonomisk for å spare på dekkene. Han håper nå at den nye asfalten i Miami kan bidra til mer spenning i søndagens løp.

– Kanskje gjør også denne asfalten at de kan pushe litt mer, og at de ikke trenger å spare så mye dekk, sa Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Mercedes på topp i den første treningen

Topp ti:

  1. Max Verstappen, Red Bull, 1;27,930
  2. Carlos Sainz, Ferrari, +0,385
  3. Charles Leclerc, Ferrari, +0,468
  4. Sergio Perez, Red Bull, +0,489
  5. Fernando Alonso, Aston Martin, +0,730
  6. Lando Norris, McLaren, +0,811
  7. Lewis Hamilton, Mercedes, +0,928
  8. Lance Stroll, Aston Martin, +1,000
  9. Esteban Ocon, Alpine, +1,007
  10. Alex Albon, Williams, +1,116