Hjem Nyheter Vanskelig fremtid for Frankrike Grand Prix

Vanskelig fremtid for Frankrike Grand Prix

Foto: Dan Mullan / Getty Images / Red Bull Content Pool
Landet der motorsportens vugge sto, ønsker å komme tilbake på kalenderen, men penger og politikk ser ut til å sette en stopper for drømmen.

F1 og Frankrike hører definitivt sammen, men det samme gjør også politiske stridigheter. Det siste arrangementet fant sted i 2022 med 200 000 tilskuere fordelt over tre dager, men fra 2023, forsvant løpet fra kalenderen. Ifølge arrangørene fantes det penger til å arrangere løpet, men infrastrukturen var ikke god nok til at løpet ikke fikk fornyet tillit.

LES OGSÅ: Red Bull slanker stallen

10 år etter at det siste løpet ble kjørt på Magny-Cours, ble Frankrike Grand Prix flyttet til Paul Ricard i 2018. Allerede det første året var det store trafikkproblemer, men ting ble bedre i 2019. I 2020 ble imidlertid løpet avlyst som følge av pandemien, og året etter ble det arrangert med en maksimal kapasitet på 15 000 tilskuere per dag.

Selskapet bak arrangementet blir ledet av Eric Boullier, kjent fra både McLaren og Lotus, men er eid av en rekke lokale offentlige aktører. Akkurat nå er status at eierne av selskapet krangler om en gjeld på rundt 300 millioner kroner, noe som igjen har ført til en større politisk krise. Nå krangles det om alt fra hvem som skal ta regningen, til hvor viktig arrangementet er for regionen.

Kombinasjonen av denne striden, som vil hindre et nytt løp i Frankrike frem til den er løst, sammen med de store infrastrukturproblemene rundt Paul Ricard, gjør at et Frankrike Grand Prix i nær fremtid, neppe vil være noe mer enn en drøm.