Hjem Nyheter Vanskelig helg for Stenshorne – avventer juniorplass i Formel 1-team

Vanskelig helg for Stenshorne – avventer juniorplass i Formel 1-team

Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Den første løpshelgen etter sommerpausen ble krevende for FRECA-fører Martinius Stenshorne. 

Joakim Stenløs – levert i samarbeid med parcrerme.no

Stenshorne rullet i gang den første av fire runder som skal kjøres i høst på Red Bull Ring denne helgen. Det hele startet dårlig for Hokksund-gutten som endte som nummer 20 i lørdagens kvalifisering. I løpet ble det vanskelig å komme seg noe særlig fremover i feltet, og han kom i mål som nummer 18 uten poeng i lomma.

Søndag gikk det derimot bedre for unggutten. En femteplass i kvalifiseringen var langt bedre, og etter en kaotisk Start på løpet hadde Stenshorne avansert til tredjeplass. Bak han lå Andrea Kimi Antonelli som startet løpet fra andre startposisjon, og der ble han liggende helt frem til de begge hadde krysset målstreken for siste gang.

LES OGSÅ: S(t)illy season?

Mistet pallplassen

Men den oppløftende tredjeplassen forsvant noen timere senere ut av hendene på Stenshorne. På oppvarmingsrunden hadde motoren til Stenshorne stoppet, og han havnet langt bak i feltet før han fikk liv i bilen igjen. Feilen Stenshorne dog gjorde var å ikke kjøre inn i pit og starte løpet derifra, slik reglene forteller når man mister posisjonen sin på oppvarmingsrunden.

Dermed ble han belønnet med en drive through-straff, men siden den kom etterløpet ble den konvertert til en 25-sekunders tidsstraff. I stedet for tredjeplass ble det i stedet atter en poengløs 18. plass, og med det null poeng i en helg hvor Antonelli kunne reise ifra ytterligere i mesterskapet.

Før helgen var Stenshorne kun seks poeng bak Antonelli, men etter null poeng i Østerrike har gapet vokst til 33 poeng. Likevel viste Stenshorne og hans team R-ACE GP i søndagens løp at farten fortsatt er der, og 17-åringen må nå håpe på tre problemfrie helger for å hente hjem mesterskapstittelen.

LES OGSÅ: Marko beklager uttalelser om Sergio Perez

Avventer junorplass i Formel 1-team

Suksessen unggutten har opplevd denne sesongen har gjort han attraktiv i markedet, og noe annet enn at en Formel 3-kontrakt for neste sesong vil komme på plass vil være overraskende. Tidligere har det også blitt bekreftet at det har vært kontakt med Formel 1-akademier, men det ser nå ut til at unggutten vil gå inn i neste sesong uten et Formel 1-team i ryggen.

– Vi tenker ikke så mye på Formel 1-akademiene for øyeblikket, fordi at jo lenger du kan klare deg uten, jo bedre. Om du kommer til F3 og gjør det veldig bra så vil jo akademiene være interessert i deg, og da er du i en mye bedre forhandlingsposisjon enn om du går inn veldig tidlig. I F3 har det heller ikke så mye å si om du er med i et akademi, du får jo så klart mye PR og en del støtte, men det er jo først og fremst når du kommer til F2 at det er viktig å være i en sånn posisjon, uttalte far Martin Stenshorne i forkant av denne løpshelgen. 

Om det ligger konkrete tilbud på bordet er ikke kjent, men uansett virker det som at man velger å ha is i magen. Andrea Kimi Antonelli har på sin side allerede massiv støtte fra Mercedes som nå vurderer å flytte Antonelli rett opp til Formel 2 allerede neste sesong. Et slikt hopp kan far Martin kontakt avvise for sønnens del.

– Det er ikke noe vi har vurdert i det hele tatt, rett og slett. Det er noe de har vurdert at er det riktige i hans posisjon. Han har jo Mercedes bak seg, antageligvis i mye større grad enn noen annen Mercedes-junior, så jeg tror nok de har en plan for det når han skal gå videre fra F2 og opp til F1, sa han.

– Det er ikke bare å hoppe oppover i klassene, du skal jo prestere og gjøre det bra også, fortsatte Martin Stenshorne.

LES OGSÅ: En nærmere titt på neste års Formel 2-bil