Hjem Nyheter Norris og Russell når 100 løp denne helgen

Norris og Russell når 100 løp denne helgen

I et betydelig antall av de 99 Formel 1-løpene Lando Norris og George Russell har kjørt har det vært vanskelig å slå suverene Max Veratappen. Foto: Sam Bloxham / Mercedes

To av Formel 1-sirkusets mest populære førere når en ny milepæl denne helgen.

McLarens Lando Norris og Mercedes George Russell kjører begge sine Grand Prix løp nummer 100 i Austin denne helgen. 

På dagens grid blir de fører nummer 14 og 15 som når den milepælen, og det er nå kun Oscar Piastri, Logan Sargeant, Alex Albon, Guanyu Zhou og Yuki Tsunoda som står med et tosifret antall løp på CV-en. 

Norris nyter sammen med teamkamerat Oscar Piastri godt av McLarens vellykkede oppgraderinger denne sesongen, og etter en trå start på sesongen samler han nå på pallplasser bak suverene Max Verstappen. 

– Jeg tror at det som generelt er vanskelig for meg når det kommer til statistikk er at det er noen jeg kanskje liker mer enn andre, forteller Lando Norris til Motorsportweek om å kjøre sitt 100. løp.

– Jeg har allerede gjort unna fem år hvor jeg ikke har kunnet vinne et løp fordi jeg rett og slett ikke har hatt bilen til å gjøre det. Å sammenligne det med andre førere, du vet, de er i andre situasjoner. Lewis kom inn i McLaren når de vant løp. Så om noen spør meg «prøver du å gjøre det Lewis gjorde?» Så ville jeg svart nei fordi du kan ikke – det er ikke det samme, fortsetter Norris. 

For selv om det har vært nære på for Norris, ikke minst da regnværet satte inn i Sochi i 2021, så venter han fortsatt på den første seieren. George Russell sikret på sin side sin første da han vant fjorårets løp på Interlagos, men de kan likevel sies om de begge at de i sine 100 første løp ikke har kjørt i biler hvor de har hatt like gode muligheter til å vinne løp som for eksempel var tilfelle for Lewis Hamilton eller Fernando Alonso. 

Russells to sesonger i Mercedes har gitt han smaken på seier, og selv om de ikke lenger er helt der oppe med Red Bull er han nå i en konkurransedyktig bil etter flere år på halen av feltet i Williams-bilen. Mercedes-føreren står etter 99 kjørte løp med 10 pallplasser mens Norris nå har kommet opp i 11 pallplasser. 

LES OGSÅ: Helt Texas! Her er alt du trenger å vite før USA Grand Prix