Hjem Nyheter Leclerc på pole i Las Vegas

Leclerc på pole i Las Vegas

Foto: Ferrari Spa

Det ble en spennende og jevn kvalifisering før morgendagens Las Vegas Grand Prix. Charles Leclec var raskest foran Carlos Sainz Jr. og Max Verstappen. Spanjolen har imidlertid en gridstraff på 10 plasser, noe som løfter frem George Russell og Pierre Gasly til den andre startrekka.

Det var da også Charles Leclerc som satte tempoet i Q1 med en runde på 1.34.072 og var på det tidspunktet syv tideler foran teamkompisen. Det var imidlertid flere som ønsker å vise seg frem allerede fra start, men Ferrari viste seg å ha god kontroll på de vanskelige forholdene på en kald og glatt bane.

– Spørsmålet er hvor mye denne banen vil forbedre seg gjennom kvalifiseringen, det er sannsynlig at vi vil se betydelige forbedringer, sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

LES OGSÅ: Ferrari raskest mens publikum ble kastet ut

Det fikk han også rett i, men det var likevel de to Ferrari-førerne som var raskest med et halvt sekund ned til George Russell og Max Verstappen. For de to McLaren-førerne ble det en svært skuffende kvalifisering, der begge førerne ble slått ut i Q1. Det samme ble Tsunoda, Zhou og Ocon.

Se høydepunktene her:

Q2

Inn i Q2 var det Fernando Alonso som satte farten med 1.33.880, og det tok tid før noen utfordret ham. Mange av førerne satt lenge inne før de gikk ut for å prøve å klare seg med ett sett med nye dekk. Etter rundt 10 minutter satte først de to Mercedes-førerne det som da var bestetider, før Verstappen kjørte 1.33.07. Banen ble imidlertid betydelig raskere, og Leclerc kjørte 1.32.834, mens Sainz var halvsekundet bak.

Med drøyt to minutter igjen valgte Red Bull og ta Perez tilbake til garasjen. På det tidspunktet var det flere førere som var ute på banen for å gjøre et andre forsøk på de samme dekkene. Det viste seg å være en svært uklok vurdering.
– Det er jo helt sprøtt, sier Isdal på Viaplay da Albon forbedrer tiden sin og sender Perez ut av kvalifiseringen.

Også for Lewis Hamilton ble det en vanskelig kvalifisering. Hamilton ble også svært overraskende slått ut i Q2.
– Jeg hadde ikke mer fart, sa Hamilton på teamradioen.

Overraskende var det også at Kevin Magnussen hadde fjerde beste tid i Q2.

Q3

Også i starten av Q3 var det Ferrari som dominerte, men Max Verstappen viste at han kanskje ikke var like langt bak som de Q1 og Q2 tydet på. Med drøyt to minutter igjen gikk alle førerne ut, og flere ønsket å være den siste som startet en kvalifiseringsrunde.

Charles Leclerc kjørte en ellevill midtsektor og sikret pole position med 1.32.726. Carlos Sainz var nest raskest, men har altså 10 plasser gridstraff etter gårsdagen.

Et kryss i taket kan også settes gjennom at Logan Sargent kom seg videre til Q3 etter å ha hatt dårligst kvalifiseringstid de siste 5 løpene før dette. I Las Vegas ble han imidlertid nummer sju – noe som kan ha reddet hans plass også i 2024.