Hjem Nyheter Dennis Hauger på pallen i Macao

Dennis Hauger på pallen i Macao

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Formel 3-returen gikk meget bra for Dennis Hauger.

For første gang hadde vi en nordmann til start i det legendariske Formel 3-løpet Macao Grand Prix. Løpet regnes gjerne som VM i Formel 3, og Dennis Hauger forsvarte det norske flagget på en svært god måte. 

Aurskog-gutten ble kastet tilbake i Formel 3-bilen i siste liten da Franco Colapinto ble satt ut av spill, men nordmannen har som kjent vunnet Formel 3 tidligere og brukte ikke lang tid på å finne farten rundt den krevende gatebanen. 

Hauger som startet løpet som nummer fem tapte en posisjon i starten, men da Alex Dunne som lå noen plasser foran han havnet i barrieren beholdt han likevel femteplassen. Kort tid senere havnet også Dino Beganovic i barrieren på samme sted, og Hauger avanserte med det til fjerdeplass. 

Etterhvert passerte Hauger også Paul Aron ute på banen, og han var med det oppe på tredjeplass. Noen runder senere krasjet Aron stygt. TV-bildene viste at bilen havnet i barrieren i to deler, og ikke minst i flammer. Heldigvis kom estlenderen seg ut av bilen i god behold. Innledningsvis kom sikkerhetsbilen ut, men løpet ble til slutt rødflagget med syv runder igjen å kjøre. 

LES OGSÅ: Verastappen raser mot Vegas-arrangørene

Løpet kom etterhvert i gang igjen med en rullende start hvor altså Hauger lå som nummer tre bak ledende Luke Browning og Gabriele Mini. Nordmannen hadde en strålende omstart og avanserte til andreplass bak Browning. 

Sikkerhetsbilen måtte så ut nok en gang da Nikola Tsolov ble stående ute på banen, og med lite tid igjen av løpet førte det til at Hauger endte løpet som nummer to. Seieren gikk til britiske Luke Browning som forøvrig kan bli Martinius Stenshornes teamkamerat i Hitech neste sesong om ting går som man tror.

Hauger skal i aksjon igjen om få dager når årets Formel 2-sesong skal rundes av i Abu Dhabi. 

Topp ti Macao Grand Prix

  1. Luke Browning, Hitech, 
  2. Dennis Hauger, MP Motorsport
  3. Gabriele Mini, Prema
  4. Mari Boya, MP Motorsport
  5. Josep Maria Marti, Campos
  6. Richard Verschoor, Trident
  7. Isack Hadjar, Hitech
  8. Zane Maloney, Carlin
  9. Oliver Goethe, Campos
  10. Laurens Van Hoepen, ART Grand Prix

LES OGSÅ: Stenshorne kjører Formel 3