Hjem Nyheter F1 Ekspertene uenige om Perez fremtid

Ekspertene uenige om Perez fremtid

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Fortsetter Sergio Perez i Red Bull neste sesong? Ekspertene er uenige.

Sergio Perez ble søndag nummer tre i Las Vegas Grand Prix. Med det resultatet sikret han andreplassen i årers førermesterskap, og for første gang er det to Red Bull-førere som vil toppe mesterskapet.

Lewis Hamilton er meksikanerens nærmeste utfordrer, men etter flere løp uten den store poengfangsten er det ikke lenger mulig for han å ta igjen Perez med kun et løp igjen av årets sesong.

Gjennom sesongen har ryktene stadig svirret om at Perez ikke vil bli å finne i Red Bull-bilen når neste sesong starter i Bahrain. Det til tross for at han har kontrakt ut 2024-sesongen, og at teamsjef Christian Horner ved flere anledninger har slått fast at 33-åringen sitter trygt.

Viaplay-ekspert Atle Gulbrandsen tror nå at Perez sitter trygt også neste sesong. 

– Jeg tror han har sikret seg det Red Bull-setet neste sesong. Også blir det spennende å se hvordan det blir i 2025 for da tror jeg det blir noen utskiftinger der, men jeg tipper at det blir Verstappen og Perez i 2024, fortalte Atle Gulbrandsen i Viaplay-studio etter løpet. 

En av de som tror Perez kjører sitt siste løp for Red Bull kommende uke er redaktør i Formel-1.no og Viaplay-ekspert Stein Pettersen.

– Jeg tror ikke Red Bull kan koste på seg den luksusen det er å fortsette med en fører som hverken har stabiliteten eller farten til å være andrefører i et team som kommer til å få langt tøffere konkurranse om konstruktørmesterskapet neste år, forteller Pettersen.

Han påpeker også at en kontrakt ikke alltid er verdt så mye som man kanskje skulle tro – spesielt i Red Bull. 

– Red Bull har vist seg å være det mest nådeløse teamet når det kommer til å håndtere egne førere. Det å ha kontrakt betyr mindre der enn de fleste andre steder, fortsetter Stein Pettersen. 

LES OGSÅ: Hauger fornøyd etter F3-comebacket i Macao