Hjem Nyheter Dette er duellene å se opp for i sesongavslutningen

Dette er duellene å se opp for i sesongavslutningen

Foto: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Selv om sesongen snart er overstått er ikke spenningen helt fraværende av den grunn. 

Denne helgen avsluttes årets Formel 1-sesong i Abu Dhabi, og selv om Red Bull topper begge mesterskapene er det fortsatt flere dueller å følge med på i årets siste løpshelg.

Uansett hvordan det ligger an i de ulike mesterskapene blir kvalifiseringen viktig for alle involverte. De 14 gangene Formel 1 har kjørt her har vinneren startet på første rad hele 13 ganger, og ni av de seierene har kommet fra pole-sitteren. Kimi Räikkonen er den eneste som har brutt mønsteret med sin seier fra fjerde startposisjon i 2012. 

Ferrari vs. Mercedes

Bak Red Bull er der jevnt i konstruktørmesterskapet. Solid poengfangst i Las Vegas sørget for at Ferrari nå kun ligger fire poeng bak Mercedes i kampen om andreplassen. 

Ferrari var klart sterkere enn sølvpilene i Las Vegas, men banen i Abu Dhabi byr på helt andre utfordringer.

LES OGSÅ: Disse førerne skal kjøre rookie-treninger

Aston Martin vs. McLaren

Denne duellen dør aldri. I starten av sesongen var Aston Martin Red Bulls nærmeste utfordrer mens McLaren såvidt var i kampen om poeng. Da McLaren fant formen i sommer og utover høsten passerte Aston Martin i kampen om fjerdeplassen skulle man tro at McLaren ville dra fra, men så har Aston Martin funnet tilbake formen.

Lance Strolls opphenting fra 19. startposisjon til femteplass i Las Vegas bidrar til at Aston Martin nå er 11 poeng bak McLaren.

Kampen om P7

Like viktig er kampen om posisjonene lenger nede i mesterskapet. Blant de svakeste teamene skiller få poeng i kampen om posisjoner og følgelig store pengesummer. Før løpet i Abu Dhabi er dette status i konstruktørmesterskapet:

P7: Williams – 28

P8: AlphaTauri – 21

P9: Alfa Romeo – 16

P10: Haas – 12

Williams imponerte med to førere i Q3 i Las Vegas, men i likhet med de tre andre nevnte teamene ble fasit etter løpet null poeng. I der hele tatt skal det litt til at et av teamene tar nok poeng for å avansere i mesterskapet med kun et løp igjen, men skulle det skje vil det altså ha stor verdi. 

Spansk oppgjør

I førermesterskapet er mye avgjort, og det er ikke minst klart at Max Verstappen vil toppe lista foran Sergio Perez og Lewis Hamilton. 

En kamp som derimot fortsatt lever er kampen om fjerdeplassen. Der er det nemlig poenglikt mellom Carlos Sainz og Fernando Alonso som begge står med 200 poeng. I tillegg kan både Lando Norris og Charles Leclerc blande seg inn med henholdsvis 195 og 188 poeng.

LES OGSÅ: Ekspertene uenige om Perez fremtid