Hjem Nyheter Derfor valgte Norris McLaren over Red Bull

Derfor valgte Norris McLaren over Red Bull

Lando Norris. Foto: McLaren

Lando Norris blir i McLaren i flere år til, og i prosessen har han valgt bort Formel 1s suverent beste team om dagen. Nå forteller han hvorfor. 

Fredag annonserte McLaren at Lando Norris blir værende i teamet i flere år fremover. Hans nåværende kontrakt løp ut 2025-sesongen, og selv om ingenting er offisielt bekreftet tyder flere kilder på at den nye kontrakten gjeler til og med 2027.

Briten som så langt har stått på pallen 13 ganger har vært i teamet siden Formel 1-debuten i 2019, og han skal altså ingen steder med det første.

– Med tanke på alternativer og å se andre steder trengte jeg egentlig ikke å gjøre det. Jeg er veldig fornøyd her så det var en enkel avgjørelse for meg, sa Norris til Sky Sports. 

24-åringen er et hett navn i sporten, og målet hans er å bli verdensmester. En viktig del av årsaken til at han nå blir værende er at han tror det er mulig å nå det målet sammen med McLaren. 

LES OGSÅ: Alle teamenes lanseringsdatoer

– Det er to ting som virkelig påvirket avgjørelsen min. Det er nummer en om jeg liker meg der jeg er eller om jeg vil like meg dit jeg går, og nummer to vil dette teamet hjelpe meg å nå målet mitt som er å bli verdensmester. Svaret på begge er nå ja, og jeg er spesielt mer overbevist enn noen sinne om at den andre nå er et ja.

Samtidig er det ingen hemmelighet at Red Bull, Formel 1s ubestridt beste team de siste årene, har vært interessert i å signere Norris ved flere anledninger. McLarens snuoperasjon i fjor som medførte at de var et av teamene som utfordret nettopp Red Bull aller mest utover høsten har gitt troen på at han kan nå målene sine her. 

– Med tanke på at vi snakker om den mest konkurransedyktige og suksessrike bilen i Formel 1-historien i løpet av en sesong – og jeg tror du må inkludere sjåføren i det også – hvor nærme vi kom på visse steder med hvor vi startet forrige sesong, synes jeg det var ganske imponerende. Å gå fra å være utenfor poengene stort sett hvert eneste løp til å være det nærmeste teamet i gjennomsnitt til den mest suksessrike bilen som noen gang har vært i Formel 1 tror jeg viste meg nok, og det viste alle her i McLaren nok. Vi har det som skal til for å utfordre dem.

LES OGSÅ: Leclerc forlenger med Ferrari